Türkeş´in korumalığını da yapan Yusuf Ziya Arpacık gözaltına alındı

Kendisini ‘derin milletin fedaisi’ olarak tanıtan Yusuf Ziya Arpacık, 1992 yılında Karabağ’a giden gönüllü komandolardan biriydi. 10 yıl hapis yatıp, iki kez firar eden Arpacık, Türkeş’in korumalığını yaptı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 6 Haziran’da Diyarbakır’da yapacağı mitingte “provokatif eylemler” yapacakları iddiasıyla gözaltına alınan 17 kişi arasında, bir dönem MHP’nin efsanevi lideri Alparslan Türkeş’in yakın koruması olarak görev yapan Yusuf Ziya Arpacık da bulunuyor.

KUZEY IRAK’A GİTTİ

Türkiye’den giden gönüllüler tarafından oluşturulan “Rüzgar Birliği”nde “yarbay” olarak görev yapan ve Ermenilere karşı uzun süre “savaştığı” belirtilen Arpacık’ın, Amerika’nın 2003 yılında Irak’ı işgali üzerine Kerkük’e gittiği, burada Türkmenlerin savunmasını örgütlediği de belirtiliyor. Arpacık, kitaplarında bu dönemlerde yaşadıklarını da anlatıyor. Arpacık’ın Karabağ’da askeri üniforma ile çektirdiği birçok fotoğrafı da var. Ergenekon davasının gizli tanıkları arasında olan ve Danıştay davası sanıklarından Osman Yıldırım olduğu iddia edilen “Gizli Tanık 9” ifadelerinde Yusuf Ziya Arpacık’ın Muzaffer Tekin ile birlikte Danıştay cinayetini organize edenler arasında bulunduğunu iddia ediyor. Mehmet Eymür ise Ergenekon soruşturması kapsamıda tanık olarak verdiği ifadesinde “milliyetçi savaşçı” olarak nitelediği Arpacık’ın, emekli Tuğgeneral Veli Küçük’ün Kerkük’teki irtibatlarından birisi olduğunu ve bu ilişkilerinin “devletin üst kademesini rahatsız ettiğini” söylüyor. 1978 yılından itibaren “ülkücü hareket” içerisinde yer alan, 10 yıl hapis yatıp, iki kez firar eden ve dört kitap yazan ve “Yusuf Hoca” olarak da bilinen Arpacık’ın, ülkücü tabanın en çok “saygı duyduğu” isimler arasında olduğu da ifade ediliyor. Arpacık, 2005’te www.hedefturan.com adlı bir siteyle yaptığı söyleşide kendisini “derin milletin fedaisi” olarak tanımlıyor. Arpacık, Türkeş’in ünlü “Ne mozaiği ulan!” sözünü söylediği televizyon programında da koruması olarak kamera arkasında olduğunu anlatıyor.

NİSAN’DA ORADAYDI

Gözaltına alınan isimlerden eski İstanbul Ülkü Ocakları Başkanı Erdem Karakoç’un ise Nisan ayında Diyarbakır’da olduğu, il ve ilçe teşkilatlarını ziyaret ederek, “bozkurtlarla hasret giderdiği” ülkücü forum ve internet sitelerinde yer aldı. Türkeş’e en yakın isimlerden olan ve Türkeş döneminde İstanbul Ülkü Ocakları Başkanı olarak görev yapan Karakoç’un burada “bozkurtlarla” çektirdiği fotoğraflar da Karakoç, “Diyarbakırlı Bozkurtlarla” başlığıyla ülkücü sitelerde yer aldı.

1.5 YILDIR DİNLENİYORLARDI

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi tarafından gözaltına alınan ve aralarında eski Ülkü Ocakları Başkanı Erdem Karakoç, yazar Yusuf Ziya Arpacık ve avukat Mehmet Taşdelen’in de bulunduğu 17 kişinin Ocak 2010’dan beri polis tarafından dinlendiği öğrenildi. Teör örgütü kurma ve üyesi olmak iddasıyla gözaltına alınan Avukat Taşdelen’in, hedefte MHP’nin olduğunu söylediği belirtildi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 6 Haziran’daki Diyarbakır mitingi öncesinde provakasyon amaçlı planlar yaptıkları ileri sürülen, aralarında tanınmış isimlerin de bulunduğu sanıklarla ilgli çalışmalar devam ediyor. Yarın mahkemeye sevk edilmesi beklenen sanıların Ocak 2010’dan itibaren teknik ve fiziki olarak izlendikleri ortaya çıktı. Eski Ülkü Ocakları Başkanı Erdem Karakoç, yazar Yusuf Ziya Arpacık ve avukat Mehmet Taşdelen’in de bulunduğu sanıkların “terör örgüt kurmak ve terör örgütü üyesi olmak” iddasıyla gözaltına alındıkları öğrenildi. Avukat Taşdelen’in hedefin MHP olduğunu, şapkadan ne çıkacağını bilmediklerini ve yaptıkları herhangi bir eylemde suç işlemediklerini ifade ettiği belirtildi.

0 yorum:

Yorum Gönder