Trabzonspor, yeni sezonun ilk transferini Didier Zokora ile gerçekleştirdi

Zakora Trabzonspor transferdeki ilk hamlesini gerçekleştirdi ve La Liga ekiplerinden Sevilla’da forma giyen Didier Zokora’yı transfer etti. Fildişili orta saha oyuncusu, 1999′dan beri Belçika, Fransa, İngiltere ve İspanya’da forma giydi Trabzonspor Zokora ile 4 yıllık sözleşme imzaladı

ZOKORA KİMDİR?
14 Aralık 1980 Abidjan, Fildişi doğumlu olan 30 yaşındaki futbolcu, 1.80 boyunda ve orta sahada görev yapıyor. Defansa olan katkısıyla ön plana çıkan Zokora, kariyerine Fildişi’nde ASEC Mimosas alt yapısında başladı.
1999′da Fildişi’nin dışına çıkan Zokora, Belçika’da Racing Genk forması taşıdı. Genk’te 1999-2004 arasında oynayan orta saha futbolcusu burada 126 lig maçında 1 gole imza attı. Zokora, Genk ile 2002′de lig şampiyonluğu yaşadı.

Trabzonspor transferdeki ilk hamlesini gerçekleştirdi ve La Liga ekiplerinden Sevilla’da forma giyen Dider Zokora’yı transfer etti.

Spor Toto Süper Lig’de 2010-2011 sezonunu ikinci sırada bitiren ve yeni sezonda da zirveye oynamak isteyen Trabzonspor, yeni sezonun ilk transferini gerçekleştirdi.

Egemen Korkmaz ve Selçuk İnan gibi önemli isimleri kaybeden Bordo mavili ekip, Sevilla’da forma giyen Fildişili Didier Zokora’yı kadrosuna kattı. Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, Zokora ile 4 yıllık sözleşme imzaladı.

0 yorum:

Yorum Gönder