TOKİ, deprem bölgesinde 250 lira taksitle konut inşa edecek

Deprem bölgesi olan Simav ve çevresine, TOKİ tarafından 20 yıl faizsiz borçlanma ile yeni konutlar yapılacak.

Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, Simav’da inşa edilecek kalıcı konutlara ilişkin, ”20 yıl faizsiz borçlanma ile TOKİ tarafından yapılacak binalar konusunda elimizi hızlı tutmak, yaz mevsimini en iyi şekilde değerlendirmek zorundayız” dedi.

Simav’da 2 bin 22, Hisarcık’ta 57, Pazarlar’da 24, Şaphane’de 9 konut, iş yeri ve ahırın yıkık veya ağır hasarlı olduğunun belirlendiğini bildiren Çiftçi, TOKİ ve İl Özel İdaresince yaptırılacak binaların türleri ve yerlerinin tespit edilmeye çalışıldığını anlattı.

Çiftçi, ”TOKİ, Simav merkezde 656 kalıcı konutun yapımı için kazmaları vurdu. Kalıcı konutların nereye ve nasıl yapılacağı, hak sahipleriyle görüşülerek kararlaştırılacak. 90-100 metrekare civarında bir evin maliyeti 50-60 bin lira arasında değişiyor. 60 bin lira olduğunu düşünürsek, 20 yıla böldüğümüzde 250 lira gibi bir aylık geri ödemesi çıkıyor. 20 yıl faizsiz borçlanma ile TOKİ tarafından yapılacak binalar konusunda elimizi hızlı tutmak, yaz mevsimini en iyi şekilde değerlendirmek zorundayız” dedi.

0 yorum:

Yorum Gönder