Tokat’ta Kenenin Isırdığı 2 Kişi Öldü

İki ölüm 2011 yılında KKKA nedeniyle yaşanan ilk kayıplar olarak kayda geçti
Tokat’ta kene ısırmasının ardından Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) teşhisiyle Sivas’ta tedavi altına alınan 76 yaşındaki Bektaş Sevmez ile 20 yaşındaki Salih Demirel yaşamını yitirdi.

Tokat’ın Yeşilyurt İlçesi’ne bağlı Karagözgöllüalan Köyü’nde hayvancılık yapan Bektaş Sevmez’i 15 gün önce diz kapağından kene ısırdı. Keneyi kendisi koparıp atan Sevmez, durumunun ağırlaşması üzerine ambulansla Sivas’a sevk edilerek, Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Servisi’nde KKKA teşhisiyle tedavi altına alındı. Bektaş Sevmez tedavi gördüğü hastanede dün yaşamını yitirdi.

KASIĞINDAN İKİ KENENİN ISIRDIĞI GENÇ KURTARILAMADI
Şenyurt Beldesinde yaşayan açık öğretim lisesi öğrencisi Salih Demirel’i ise kasığından iki kene ısırdı. Turhal Devlet Hastanesi’ne giden ve keneleri çıkarttıran Salih Demirel, kan örneklerinin alınmasının ardından evine gönderildi. Bir süre sonra rahatsızlanan Demirel, yeniden Turhal Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Durumunun ağır olması nedeniyle Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları servisine sevk edilen genç yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

CENAZELERİ MEMLEKETLERİNDE TOPRAĞA VERİLDİ
Bektaş Sevmez ve Salih Demirel’in cenazelerinin memleketlerine götürülerek toprağa verildiği öğrenildi. Bu iki ölüm 2011 yılında KKKA nedeniyle yaşanan ilk kayıplar olarak kayda geçti.

0 yorum:

Yorum Gönder