Şanlıurfa savaş alanına döndü, Suruç karıştı





İlgili Haberler:  Seçim Heyecanı Başladı
  Uşak 2011 seçim sonuçları - Türkiye Genel Seçimleri
  Seçim Heyecanı Başladı
  Tokat 2011 seçim sonuçları - Türkiye Genel Seçimleri
  Oy kullanırken dikkat!
  Oyunuz boşa gitmesin
  İşte İl il seçim sonuçları
  Seçim sonuçları beyazgazete'de
  Tepkiler çoğalıyor
  Kılıçdaroğlu'na istifa çağrısına hazırlanıyorlar
  Yasağa aldırış etmedi
  Kemal Kılıçdaroğlu seçim yasağını deldi
  MHP barajı geçti
  AK Parti ve CHP'nin ardından MHP'de Meclis'te
13 Haziran 2011 Pazartesi - 01:31 Şanlıurfa savaş alanına döndü, Suruç karıştıPolisin, kanlar içinde kalan kişiye copla müdahalesini diğer polisler engellemeye çalıştı. Seçim 2011 (Son Detaylar)

Şanlıurfa'da, BDP'nin desteklediği bağımsız milletvekili adayı İbrahim Binici'nin kazandığını iddia eden BDP'liler ile polis arasında çatışma çıktı. Kentin en işlek caddesinin savaş alanına döndüğü olaylarda polis çok sayıda kişiyi gözaltına aldı Polis, grupta bulunan bazı kişilere biber gazı ve copla müdahale etti. Kanlar içinde kalan bir kişiyi copla müdahale etmeye devam eden polisler başka bir polis engellemeye çalıştı. Cadde üzerinde park halindeki otomobilde bulunan anne ve 3 çocuğu biber gazında etkilendi. Gözyaşları içinde yardım bekleyen otomobil içindeki çocukların yardımına babaları yetişti. Biber gazı nedeniyle baygınlık geçiren çocuğunu kucağına alarak hastaneye götüren baba "Yeter artık, bu ne rezilliktir."diyerek tepki gösterdi.

12 Haziran genel seçimlerine BDP'nin desteklediği bağımsız milletvekili adayı İbrahim Binici yandaşları, seçimi kaybetmesi üzerine yaklaşık 200 kişilik grup BDP il binasından adliye binasına yürümek istedi. Kadri Erdoğan Caddesi üzerinde güvenlik tedbiri alan polis grubun önünü zırhlı araçlara kesip biber gazlarıyla müdahalede bulundu. Ortalığın savaş alanına döndüğü cadde üzerinde Binici, yandaşları sokak aralarına kaçmaya başladı. anlar içinde kalan bir kişiyi copla müdahale etmeye devam eden polisler başka bir polis engellemeye çalıştı. Cadde üzerinde park halindeki otomobilde bulunan anne ve 3 çocuğu biber gazında etkilendi. Gözyaşları içinde yardım bekleyen otomobil içindeki çocukların yardımına babaları yetişti. Biber gazı nedeniyle baygınlık geçiren çocuğunu kucağına alarak hastaneye götüren baba "Yeter artık, bu ne rezilliktir."diyerek tepki gösterdi.

SURUÇ'TA KARIŞTI

Bağımsız aday İbrahim Binici'nin seçimleri az bir farkla kaybetmesi üzeri memleketi Suruç ilçesinde şiddetli çatışmaların yaşanmasına neden oldu. Kalabalık bir grup polisle taş ve sopalarla çatıştı. Şanlıurfa'dan takviye olarak Suruç ilçesine giden çevik kuvvet ekipleri ise gruba biber gazıyla müdahalede bulundu. Şanlıurfa ve Suruç ilçesinde gerginlik devam ediyor.



0 yorum:

Yorum Gönder