Recep Akdağ EHEC’e karşı uyardı: Dışarda salata yemeyin

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 12 ülkeye yayılan EHEC mikrobuna karşı dışarıda salata yenmemesi konusunda uyardı. Akdağ, “Önlem aldık, ama bize de gelebilir. Dışkı yoluyla yayılma ihtimali olan mikrobun özellikle çiğ köftede olma riski olduğunu” belirtti.
Akdağ ile görüşen Deniz Zeyrek’in Radikal’de yayımlanan (8 Haziran 2011) haberi şöyle:

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, halkın sağlık hizmetleri konusundaki memnuniyetinin iki katına çıktığını belirtirken, hekimlerin memnuniyetinin de 5 üzerinden 3-3.5 seviyesine yükseldiğini söyledi. Akdağ, salatalıkla yayıldığı düşünülen EHEC mikrobuna karşı da dışarıda salata yenmemesi konusunda uyardı.

Adli memnuniyetsizlik

Bir grup gazeteciyi Erzurum’da ağırlayıp sağlık alanında yaptıklarını anlatan Akdağ, halkın sağlık hizmetlerinden duyduğu memnuniyetin iki katına çıktığını söyledi. Akdağ, bu memnuniyeti başka alanlarla karşılaştırırken, adalet hizmetlerinden memnuniyetin düştüğünü belirtti. Akdağ, “Bunda da uzun tutukluluk süreleri gibi faktörler etkili olmuş. Uzun tutukluluk, sağlıktan mustarip bir insanın tedaviden mahrûm bırakılması gibidir, mahrum bırakırsanız ölür” dedi.

Mesleğe yeni başlamış, sağlık ocağında çalışırken aile hekimi olan genç hekimlerin daha memnun olduğunu iddia eden Akdağ, mutsuz kesimin muayene gelirlerini büyük ölçüde kaybeden eski hekimler olduğunu savundu.

Türkiye’de sağlık hizmetlerinin AKP’nin oylarını nasıl arttırdığına dair bir istatistik olmadığını belirten Akdağ, halkın memnuniyetinin artmasının olumlu etkileyebileceği yorumunu yaptı. Sağlık personelinin yükünün çok fazla olduğunu, bunun giderilmesi gerektiğini belirten Akdağ, “Personel sayısını arttırmak için tıp fakültelerinin aldığı öğrenci sayısını arttırmak lazım. 4 bin 500’den 7 bin 500’e çıkardık. Ama 10 bini geçmesi lazım” dedi.

Çiğköfte de riskli

İlk olarak Almanya’da ortaya çıkan ve kaynağı belirlenemeyen ‘EHEC’le ilgili soruları da yanıtlayan Akdağ, olayı yakından takip ettiklerini vurgulayarak, şunları söyledi:
“Önlem aldık, ama bize de gelebilir. Özellikle dışkı yoluyla bu mikrobun yayılma riski var. Bu hastalığın özellikle çiğ köftede olma riski var. Salatalık, sebzeler çok iyi şekilde yıkanmalı ve sirkeye yatırılmalı. Bizim kültürümüzde yemekten önce el yıkama vardır. Bunu muhakkak uygulamamız lazım. Dışarıda salata türü yiyeceklere dikkat edilmeli. Mümkünse yenmemeli. ‘E.coli’ diye bilinen en eski mikroplardan biri bu. Antibiyotiğe de direnç gösteriyor. Kanlı ishal yapan bir mikrop. Ağır seyreden bir hastalık.”

7.5 kilo verdi

Obeziteye karşı daha önce kampanya başlatan Akdağ, toplam 7.5 kilo verdiğini açıkladı. Akdağ, “6 kilo daha vereceğim. 70 kiloya düşeceğim. Az yiyerek kilo veriyorum. Akşamları sadece bir tas çorba içip, yoğurt yiyorum” dedi.

Yayınlanan Kategoriler Diyet, Sağlık Etiketler :Adli memnuniyetsizlik, çiğ köftede olma riski, Çiğköfte de riskli, Dışkı yoluyla yayılma ihtimali olan, EHEC, ehec den nasıl korunulur, EHEC mikrobu, ehec salatadan bulaşır mı, obezite, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, sağlık hizmetleri, salata, salata yenmemesi konusunda uyardı, salatada ehec varmı, ‘EHEC

Bir Cevap Yazın Cevabı iptal etİsim *

E-posta * (will not be published)

İnternet sitesi

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz:

Kategori bilgisayarCep TelefonuDiyetDizilerDünyaEğitimEkonomiFeaturedGenelGüncelinternetİstanbulKanal İstanbulKobiKonutMagazinOtomobilSağlıkSecim 2011SinemaSiyasetSporTeknolojiTorba YasaTurizmTürkiyeYaşam BağlantılarTürkiye'nin Sohbet PlatformuWordpress TürkiyeVatan Son DakikaSon DakikaMetaKayıt OlGirişYazılar RSSYorumlar RSSWordPress.org EtiketlerAnkaraBaşbakan Recep Tayyip ErdoğanBirCEP TelefonudiyabetDiyetEdenEkonomifacebookgalatasarayGenelgoogleHaberinternetkanserKOBİkosgebmemurMetinNinreklamSağlıkSGKSosyal Güvenlik KurumuSSKtokiToplu Konut İdaresiTorba KanunTorba TasarıTorba YasaTorba yasada neler var?torba yasa emekliliktorba yasa maddeleritorba yasa ne zaman çıkacaktorba yasasında neler varTorba Yasa TasarısıTürkiyeYaYaşamYeniYÖKİlkİstanbulŞEKERşeker hastalığı Son Yorumlar oyunwebsitesi in PAU 2010-2011 Yaz Dönemi Genel İşleyişi
"güzel bir makale…"SAİM in Çiğköfte sağlığa zararlı mı?
"hijyen yeterli ve malzemelerde taze ise ; pul biberinden vitamin ve antioksida…"emrah in Fifa Milli Takımlar Sıralaması 2011 Açıklandı
"türkiye bu sene çok kötü ama BİZİM İÇİN HER ZAMAN TÜRKİYE…"musa in Torba Yasası Ne Zamana Kadar Uzatıldı 2011
"bu torba yasasını acaba uzatacaklar mı uzatırlarsa çok iyi olur…"hikmet in Kredi borcu olan çiftçiye müjde!
"çiftçi borçlarının yapılandırıldığı mini torba yasasında var diyorla…" En Çok Yorumlananlar Torba Yasa'da Bağ-Kur'luya Erken Emeklilik Fırsatı Emeklilik için yaşı bekleyenlere müjde! Muhteşem Yüzyıl dizisi RTÜK'e şikayet yağmuru - 2. bölüm fragmanı - dizi izle Sözleşmeli Er Alımı ve Sözleşmeli Er Şartları 2011 Erken Emeklilik Yasa Tasarısı 2010-2011 Kayseri Toki Kura Çekilişi Sonuçları Son Makaleler Süpercan Oyunu Nedir? Nasıl Oynanır ? Nereden, Nasıl İndirilir ?Yoruyor şişmanlatıyor ve acıktırıyorMeyve ve sebzeleri mevsiminde tüketinDiyabet Hastalarının Tedavi İçin Hastaneye Gitmesine Gerek KalmayacakAnadolulu KOBİ’lere 500 bin euro destekFethullah Gülen New York Times’ın Manşetinde Etiket Bulutu AnkaraBaşbakan Recep Tayyip ErdoğanBirCEP TelefonudiyabetDiyetEdenEkonomifacebookgalatasarayGenelgoogleHaberinternetkanserKOBİkosgebmemurMetinNinreklamSağlıkSGKSosyal Güvenlik KurumuSSKtokiToplu Konut İdaresiTorba KanunTorba TasarıTorba YasaTorba yasada neler var?torba yasa emekliliktorba yasa maddeleritorba yasa ne zaman çıkacaktorba yasasında neler varTorba Yasa TasarısıTürkiyeYaYaşamYeniYÖKİlkİstanbulŞEKERşeker hastalığı sohbetcabadak.xml

Cover WP Theme

© 2011 Güncel Bilgi Paylaşım Sitesi

Genel Kişisel WebKişisel web sitesiKişisel web sitesi

0 yorum:

Yorum Gönder