Oyunu kullandıktan sonra ölen Akın toprağa verildi





İlgili Haberler:  Seçim Heyecanı Başladı
  Tekirdağ 2011 seçim sonuçları - Türkiye Genel Seçimleri
  Seçim Heyecanı Başladı
  Sinop 2011 seçim sonuçları - Türkiye Genel Seçimleri
  İşte İl il seçim sonuçları
  Seçim sonuçları beyazgazete'de
  Van'da sahte oy pusulası
  Sahte oy pusulasıyla yakalandılar
  Seçim Heyecanı Başladı
  Tokat 2011 seçim sonuçları - Türkiye Genel Seçimleri
  Seçim Heyecanı Başladı
  Yozgat 2011 seçim sonuçları - Türkiye Genel Seçimleri
  Seçim Heyecanı Başladı
  Yalova 2011 seçim sonuçları - Türkiye Genel Seçimleri
12 Haziran 2011 Pazar - 10:46 - Hürriyet Oyunu kullandıktan sonra ölen Akın toprağa verildiAntalya'nın Döşemealtı İlçesi'nde 64 yaşındaki Ayşe Akın, oyunu kullandıktan sonra sandık kurulunun önünde kalp krizi sonucu öldü. Seçim 2011 (Son Detaylar)

Döşemealtı İlçesi Yeniköy Mahallesi’nde bulunan Mustafa- Ayten Aydın Lisesi’nde, 1059 numaralı sandıkta oyunu kullanmak için bir akrabasıyla birlikte saat 08.00 gibi okula gelen Ayşe Akın, üçüncü kata çıktı. Burada görevlilerden oy pusulasını alan Ayşe Akın, oyunu kullanıp sandığa attıktan sonra imza atmak üzere sandık görevlisinin yanına gelirken fenalaşıp yere yığıldı.

Okula çağırılan 112 Acil Yardım ekipleri müdahale ettiklerinde, Ayşe Akın’ın öldüğünü belirledi. Sağlık görevlileri, Akın’ın kalp krizi sonucu yaşamını yitirdiğini söyledi.

Sandık görevlileri, uzun süre olayın etkisini üzerlerinden atamadı. Döşemealtı Belediye Başkanı Ak Partili Nurettin Tursun da okula gelerek görevlilerden bilgi aldı. Sağlık ekiplerinin ayrılmasının ardından okula gelen belediyeye ait cenaze aracına tabut içerisinde konulan Ayşe Akın’ın cenazesi, otopsi için morga götürüldü.

AYŞE AKIN TOPRAĞA VERİLDİ

Akın, Yeniköy Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından, Yeniköy Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Akın'ın yeğeni Şemsettin Ertaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, halasının Mersin'de yaşadığını, kaydının Antalya'da bulunması nedeniyle oy kullanmak için Antalya'ya geldiğini anlattı. Halasında, şeker hastalığı ve safra kesesi rahatsızlığı bulunduğunu kaydeden Ertaş, ''Şeker hastalığından tedavi oluyordu. Safra kesesiyle ilgili de Mersin'de ameliyat olacaktı. Oyunu kulladıktan sonra, aynı gün Mersin'e dönüp hastaneye yatacaktı. Oyunu kullanmaya giderken heyecan da yoktu'' dedi.

Olayın meydana geldiği sandıktaki parti gözlemcisi Selahattin Daban da Akın'ın, oyunu kullanmak için gelen ilk vatandaş olduğunu kaydetti. Ayşe Akın'ın, kızının yardımı ile sabah 08.05 sıralarında sandığa geldiğini belirten Daban, ''Oyunu kullanan ilk vatandaş olduğu için kendisiyle özel ilgilendik. Kabinde oyunu zarfına koydu ve sandığa attı. Ardından imza atmak için döndüğünde fenalaştı. Ambulans çağırdık. Bu sırada biz de müdahale ettik. Ambulans ekiplerinin çabasına rağmen hayatını kaybetti. Çok üzüldük'' diye konuştu.


0 yorum:

Yorum Gönder