Oktay Ekşi: CHP'de bu bir gelenek





15 Haziran 2011 Çarşamba - 00:37 - Beyaz Gazete Özel Oktay Ekşi: CHP'de bu bir gelenekEn yaşlı milletvekili olarak TBMM'nin 24. döneminin ilk oturumuna başkanlık edecek olan CHP Milletvekili Oktay Ekşi, istifa çağrılarının CHP'de bir gelenek olduğunu ifade ederek “Bu çıkışlar zamansız.” dedi. VİDEO İÇİN TIKLAYIN

NTV ekranlarında yayınlanan ‘Yeni Meclis’e Doğru’ programına konuk olan CHP Milletvekili Oktay Ekşi, CHP’de genel seçimlerin ardından parti içi muhalefetin dile getirdiği istifa çağrılarına yanıt verdi.

BU CHP’de GELENEKTİR
İstifa çağrılarını zamansız olarak değerlendiren Ekşi “Cumhuriyet Halk Partisi’nin tabiatında biliyorsunuz erkenden her türlü itirazı dile getirmek, zamansız taleplerde bulunmak, geçmişinde pek çok kez görülmüş bir gelenektir. Bu defada o gelenek su yüzüne çıkıverdi. Bence zamansız. Çünkü aslında seçimlerin hangi nedenlerle bu sonucu verdiği değerlendirilmiş değil. Buna birisinin bakıp yenilgi gibi değerlendirme gibi değerlendirme yapması, diğerinin zafer gibi değerlendirmesi bu tarihin nihai hükmü değildir.” diye konuştu.

ANAYASA ÖZGÜRLÜKÇÜ OLMALI
Yeni anayasa konusunda iktidar partisinin uzlaşmacı bir tavır sergileyeceği umudunu taşıdığını söyleyen Oktay Ekşi “Kamuoyunun yeni anayasa beklentisi o kadar çok oldu ki bu meclis yükümlü bir meclis oldu. Buradan özgürlükçü, altını defalarca çiziyorum… Cumhuriyetin temel değerlerine bağlı, hukuk devleti kavramını günlük yaşama geçiren, bugünkü anayasada olduğu gibi sosyal devlet anlayışını yaşama geçiren ve hukukun üstünlüğünü her şeyin üstünde tutan bir anayasa üzerinde taraflar samimiyetle işbirliği yaparsa olur.” dedi.

ANAYASA KONUSUNDA İYİMSERİM
Moderatör’ün “Yaparlar mı sizce?” sorusuna ise Oktay Ekşi şöyle yanıt verdi;
“İlk işaretler beni iyimserleştirdi. Çünkü AKP bir önceki seçiminden emri vaki yaparım, onlara gönderirim, benim dediğim cümlelerde üç-beş değişiklik yaparım, onlara danışmış gibi yapar istediğim anayasayı yaparım deneyimini yaşadı. Bununla ancak duvara toslayacağını gördü. Şimdi artık gerçekten uzlaşmacı bir anayasa yaparsanız bu memlekete kabul ettirebilirsiniz. Bu bilinir bir şey oldu. Sanıyorum ki AKP’nin çoğunluğu da bu basit gerçeği özümser.”

BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ TEMEL KOŞUL
Basın özgürlüğü konusuna da değinen Ekşi “ Bu kadro eğer hakikaten özgürlükçü ise üzgünüm bu konuda ki beynim deki soru işaretleri hala duruyor. Dilerim önümüzde ki günlerde ben bu soru işaretlerinin beynimi gereksiz yere işgal ettiğini görür ve mutlu olurum ama bir an için onları da yok sayalım. Eğer gerçekten özgürlükçü bir demokrasi istiyorlarsa, zaten ifade özgürlüğü, zaten iletişim özgürlüğü, onunda bir parçası olan basın özgürlüğü bu sistemin ayrılma bir parçası. O olmadan diğerlerini söylemenize lüzum yok. İfade özgürlüğü de,basın özgürlüğü de temel koşul.” şeklinde konuştu.

BEYAZ GAZETE


0 yorum:

Yorum Gönder