MHP'nin itirazı sonucu 1 vekili arttı





14 Haziran 2011 Salı - 22:51 - AA MHP'nin itirazı sonucu 1 vekili arttıMHP Genel Başkan Yardımcı Faruk Bal, ilçe seçim kurullarına yaptıkları itirazların kabul edildiğini, partisinin İstanbul 1. Bölge'den üçüncü sıra adayı Hayrettin Nuhoğlu'nun da TBMM'ye girdiğini bildirdi. Bal, yaptığı açıklamada, ''MHP'ye ait olduğu halde diğer partilere yazılan veya iptal edilen oylarımızla ilgili ilçe seçim kurullarına yapılan itirazlar kabul edildi'' dedi.

Faruk Bal, buna göre İstanbul 1. Bölge'de Engin Alan ve Durmuşali Torlak'ın ardından Hayrettin Nuhoğlu'nun da TBMM'ye girmeye haz kazandığını bildirdi. Bal ''TBMM'deki sandalye sayımız 54'e yükseldi'' ifadesini kullandı.

Faruk Bal, seçimi 634 oyla kaybettiği açıklanan Nuhoğlu'nun, itirazlar sonucu 820 oy farkla milletvekili seçilmeye hak kazandığını sözlerine ekledi.

AK PARTİ'Lİ VEKİL MECLİS DIŞINDA KALDI

Bal'ın açıklamasına göre İstanbul 1. Bölge'nin AK Parti adayı Muhammet Bilal Macit Meclis dışında kalacak.

Bu karar ile birlikte Meclis'te AKP 326 vekilden 325 vekile düştü. MHP ise 1 vekil daha kazanarak 53 olan vekil sayısını 54'e yükseltti. CHP ile BDP'nin bağımsızlarında bir değişiklik olmadı. CHP 135 vekil ile bağımsızlar da 36 vekil ile Meclis'teki yerlerini alacak.


0 yorum:

Yorum Gönder