Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS)’nın birinci aşaması yapıldı

Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS)’nın birinci aşaması yapıldı. Toplam 80 matematik ve geometri sorusunun sorulduğu sınavı tamamlandı

Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS)’nın birinci aşaması yapıldı. Toplam 80 matematik ve geometri sorusunun sorulduğu sınavı tamamlandı. Saat 10.00′da başlayan ve saat 12.00′de sona eren sınav süresince veliler dışarıda öğrencile de içeride ter döktü. Sınava giren öğrenciler soruların kolay olduğunu söyledi.

” İLK SINAV ÇOCUĞUMUZU ETKİLEDİ “

İstanbul Üniversitesinin Beyazıt yerleşkesinde sınava giren öğrenciler içerideyken anne ve babaları ise banklarda beklemeyi tercih etti. Oğlunun sınavının bitmesini dört gözle bekleyen veli Sevda Sevim, oğlundan daha da heyecanlı olduğunu belirterek, ” Bitmesini sabırsızlıkla bekliyorum. İnşallah iyi geçer .Kendi imkanlarıyla hazırlandı. Dershaneye gitti. Elimizden gelen bütün imkanları sunduk ” dedi.

Bazı veliler ise heyecanlı olmadığını kaydetti. Öğrenci velisi Yüksel Kenan, ” Biz alışkınız .Büyük oğlumuzdan tecrübeliyiz. ” diye konuştu. Oğlunun sınav öncesi heyecanlı olduğunu kaydeden baba, ilk sınavda yaşanan olayların çocuklarını etkilediğini belirtti. Baba Sevim, “Çok etkiledi . Bir hafta derslere girmedi. Bizim oğlumuzu kendini çabuk toparladı ama birçok öğrenci mağdur oldu. En büyük korkumuz oydu; inşallah etkisi olmaz ” diye konuştu.

” İLK SINAVDA YAŞANANLAR ÇOCUKLARIN HEYECANINI KIRDI “

Bir başka veli Hanife Çevik de kızının ilk sınavının iyi geçmediğini ifade ederek, “Bu sene pek beklentim yok. Bir önceki sınav biraz zayıf geçti; bir dahaki sene inşallah. Hazırlanacak bir sene daha.Heyecanlıydı. Huku istiyor o da zor bu sene. Seneye hazırlanacak ” şeklinde konuştu. Bir başka veli Metin Tüysüz de, bir önceki sınavda yaşanan soruların çalınması olayının oğlunun etkilediğini söyleyerek, “Çok sıkı bir şekilde hazırlandı oğlum . Ama tabii ilk sınavda yaşananlar çocukların heyecanını kırdı. Sınava çok morali bozuk girdi. Şu anda pek bir şey beklemiyorum. Çıkışta biraz dolaşacağız oğlumla . Gezeceğiz. Ondan sonra evimize gideceğiz.” şeklinde konuştu.

“MATEMATİK ZOR; GEOMETRİ KOLAYDI “

İki saatlik maraton sonunda üniversite adayları sınavdan çıkmaya başladı. Anne ve babaları da çocuklarını heyecanla karşıladı. Bazı öğrenciler soruların kolay olduğunu bazı öğrenciler ise soruların zor olduğunu kaydetti. Bir üniversite adayı, sınavının çok güzel geçtiğini matematik sorularının zor geometri sorularının kolay olduğunu kaydetti. Bir başka üniversite adayı da, matematik sorularının zor geometri sorularının kolay olduğunu ve geometriden daha fazla net çıkaracağını düşündüğünü söyledi. Üniversite adayları arasında soruları karışık bulanlar da vardı. Üniversite adayı bir kız öğrenci soruları karışık ve zor, süreyi kısa bulduğunu ifade etti. Bir başka kız öğrenci ise sınavın oldukça kolay olduğunu ve bildiği soruların tamamını yaptığığını kaydetti. Sınavdan sonra ne yapacağını da anlatan öğrenci, bir hafta sonraki fen bilimleri sınavına hazırlanacağını belirtti. Bir başka kız öğrenci ise geometri sorularının zor olduğunu kaydetti.

SAÇ TOKALARI BİLE SINAV SALONUNA ALINMADI

Konya’da üniversiteye girişte ikinci aşama olan Lisans Yerleştirme Sınavları’nda öğrenciler ter dökerken; onları yalnız bırakmayan aileleri ise okul bahçesinde dua etti.

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı sınavda polis kopya olasılığına karşılık adayları didik didik arayarak sınav salonuna aldı. Sınava girecek olan adayların yanlarında bulunan kağıt mendil, sigara, çakmak, metal para, saç tokası ve küpeleri güvenlik önemleri çerçevesinde sınav salonuna alınmadı. Adayların dışardan getirdikleri su sişelerinin ambalajları da söküldü.

Üniversiteye girişte ikinci aşama olan Lisans Yerleştirme Sınavlarının (LYS), Matematik ve Geometri testlerinin yeraldığı LYS-1 ve Yabancı Dil Sınavı olan YLS-5 bugün yapılacak.
Kaynak : http://www.internethaber.com/ogrenciler-zorlu-maratonu-geride-birakti-354143h.htm#ixzz1PepRbczl

0 yorum:

Yorum Gönder