Kılıçdaroğlu'nunki züğürt tesellisi





14 Haziran 2011 Salı - 16:15 - Beyaz Gazete Özel Kılıçdaroğlu'nunki züğürt tesellisiAK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, CHP'nin oy oranına ilişkin, "Kılıçdaroğlu kendi başarılı buldu, bu bir züğürt tesellisidir" dedi. Çelik, BDP'ye de, "BDP kendisine kürtlerin tek temsilcisi, kürtlerin sözcüsü, kürtler adına söz söyleme ehliyetine sahip olan yegane siyasi hareket gibi bir poziyon biçmesin" ifadelerini kullandı. VİDEO İÇİN TIKLAYIN

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Beyaz Tv ekranlarında, seçim sürecini ve seçimden sonraki süreci değerlendirdi.

Beyaz Tv Muhabiri Abdullah Adabaş'ın, "Bekliyor muydunuz bu oyu" sorusuna Çelik, "Bizlere seçim öncesinde bu soru sorulduğunda 45 ile 50 arası bekliyoruz diyorduk. Son olarak KONAR bir araştırma yaptı, orada yüzde 46,5'di. Ama bizim çalıştığımız bütün kamuoyu araştırma şirketlerinde yüzde 48'in altına düşmedi. Hatta yüzde 51 çıkaranlar da oldu. Bizim beklentimiz yüzde 48'in altına düşmeyeceği şeklindeydi. Böyle gerçekleşmiş olması tabiki daha güzel" diye cevap verdi.

Adabaş'ın "İktidarlar yıpranır denir. 9'ncu yılınızı da geride bıraktınız. AK Parti hep oyunu artırarak iktidara geliyor. Oyunuzu artırarak iktidara gelmeyi neye borçlusunuz" sorusuna ise Çelik, "İktidar tabiki yıpranır ama eğer iktidarlar siyaseti bir rant aracı olarak görürlerse, eğer halkın yüreğine dokunmasını bilmezse veya da bir süre sonra yorgunluk başlarsa o zaman tabiki iktidar yıpratıcıdır ve kan kaybetmeye başlarsınız. Ama sayın Başbakanımız başta olmak üzere bizim ekibimizde ilk günkü heyecan devam ediyor. Nasıl başladıysak o şekilde azimle, kararlılıkla ve inançla yola devam ediyoruz. Bizim aldığımız haz şudur; bir fidan dikersiniz ve birkaç yıl sonra onun meyvesini toplamaya başlarsınız. Onun insanda yarattığı memnuniyet neyse, biz temelini attığımız eserlerin boy göstermesini gördükçe, onların açılışını yapıp halkın hizmetine sundukça daha iyisini yapmak için bizde daha büyük bir heyecan depolanıyor. Dolayısıyla AK Parti kadrolarında böyle bir yorgunlluk emares, bıkkınlık emaresi söz konusu değil" karşılığını verdi.

Başbakan'ın bazı sözlerini tutmadığı eleştirilerine de Çelik, Sayın başbakan ileri demokrasi getireceğiz dedi de geri demokrasiden yana mı durdu? Yani sayın başbakanın sözünü tutmadığı şey nedir" diye sordu.

"KABİNE İYİ ŞEKİLLENECEK"

Çelik, Adabaş'ın "Bundan sonra ne olacak? Kabine nasıl şekillenecek?" sorusu üzerine, "Kabinenin nasıl oluşacağı sorusunun muhatabı ben değilim. Onu sayın başbakan şekillendirecek. Ama iyi şekillenecek çünkü AK Parti 326 milletvekili olan bir parti ve her alanda bolca uzmanı olan, ustalık dönemine göre dizayn edilmiş olan bir kadro var. Bunun içinden bir hükümet çıkacaktır, kimsenin endişesi olmasın. Ahmet olur, Mehmet olur, bu çok önemli değil. Mühim olan beklentilere cevap verebilecek olan, 2023 hedeflerini gerçekleştirecek olan bir kadronun olması ki, Başbakan da bu kadroyu en iyi bilen kişi, bunu da yapacaktır" diye konuştu.

"ZÜĞÜRT TESELLİSİ"

CHP'nin aldığı seçim sonuçlarını da değerlendiren Çelik, "Kılıçdaroğlu kendi başarılı buldu, bu bir züğürt tesellisidir. Yani bunu geçelim 3 buçuk milyon oydaş kazandım dedi. O tabiri de ilk defa duydum, onu da yadırgadım açıkçası. Siz kendinizi nasıl başarılı bulursunuz? Rakibiniz olan siyasi parti kan kaybeder siz de kan kazanırsınız. Bu hesaba göre AK Parti kendisine oy veren insan sayısını 5 milyon artırmış. Siz anamuhalefetsiniz ve kendisini alternatif olarak görüyorsunuz. Bir de akla hayale gelmedik vaatlerde bulunuyorsunuz, uçuk kaçık senaryolar yapıyorsunuz" şeklinde konuştu.

Cem Uzan'ı anımsatan Çelik, "Genç Parti yüzde 7 oy almıştı. Bu ucuz vaatlere kanabilecek çok az bir kitle var" dedi.

Zülfü Livaneli'nin tespitine de dikkat çeken Çelik, "Sayın Livaneli 'CHP'den alevi oylarını çıkarırsanız geriye ne kalır?' diyor. Bunun da gözardı edilmemesi lazım, alevi vatandaşlarımız CHP'ye çok önemli bir destek verdiler" ifadesini kullandı.

Bakan yardımcılığıyla başkanlık sisteminin getirileceği iddialarına da cevap veren Çelik şunları söyledi:

"Alakası yok. İngiltere'de başkanlık sistemi var mı? Yok ama İngiltere'de yıllardır bakan yardımcılığı sistemi var. Bakan yardımclığıyla başkanlık sistemini bire bir bağdaştırmak kesinlikle doğru bir yaklaşım değil. AK Parti'nin özellikle üzerinde duracağı mesele değil. Başkanlık sistemi tartışılmaya devam etsin. Ama demokratik parlamenterler sistemi içerisinde halkımıza hizmet etmeye devam ediyoruz."

BDP'nin oy oranıyla ilgili de Çelik, "BDP kendisine kürtlerin tek temsilcisi, kürtlerin sözcüsü, kürtler adına söz söyleme ehliyetine sahip olan yegane siyasi hareket gibi bir poziyon biçmesin. Çünkü 2 milyon 600 bin seçmen demek 3 milyon 900 bin nüfus demektir. Şimdi BDP'lilere soruyosunuz Türkiye'de ne kadar kürt var diye. 20 milyon diyorlar. Eğer 20 milyon kürt varsa beş kürt vatandaştan birisi bu hareketi destekliyor demektir. 16 milyon kürt varsa 4 kişiden biri destekliyor demektir .12 milyon kürt varsa 3 kürtten birisi destekliyor demektir ki, kürtlerin yüzde 70'nin bu hareketi desteklemediği anlamına gelir. Doğuda da Ak Parti birinci partidir diğerlerinde de" şeklinde konuştu.

BEYAZ GAZETE


0 yorum:

Yorum Gönder