İspanyol eylemci loto milyoneri oldu





14 Haziran 2011 Salı - 14:40 - ntvmsnbc İspanyol eylemci loto milyoneri olduİspanya'da günlerdir süren sistem karşıtı gösterilere katılan eylemci, lotodan 1,3 milyon Euro kazandığını 2 gün sonra öğrendi. Foto galeri için tıklayın

Madrid'deki Sol Meydanı'ndaki kurulan kamp alanında sabahlayan ve bu yüzden milyoner olduğunu iki gün sonra telefonla öğrenen 34 yaşındaki kişi, sürdürdüğü eylemlere zarar vermemesi için basının önüne çıkmadı.

Türkiye'de sayısal loto benzeri olan İspanya'daki "Primitiva" adlı bir şans oyununun 2007 yılından bu yana internet sitesinden abonesi olan talihlinin, ekonomik sorunlardan dolayı 2 ay kadar önce aboneliğini iptal ettirdiği ancak geçen perşembe günü tekrar oynamaya başladığı belirtildi.

Serviapuestas adlı internet sitesinin genel direktörü Sascha Badelt, talihli aboneyle ilgili olarak basına yaptığı açıklamada "Primitiva, geçtiğimiz cumartesi günü oynandı ama talihli Sol Meydanı'nda sabahladığından ikramiye kazandığından haberi olmadı" dedi.

Talihliye pazartesi sabahı telefonla ulaştıklarını ve müjdeli haberi verdiklerini kaydeden Badelt, "İlk başta söylediğimize inanmadı. Biz de internetteki hesabını kontrol etmesini söyledik. Tekrar aradığımızda halen inanamadığını söylüyordu" şeklinde konuştu.

Talihlinin, 15-M olarak adlandırılan eylemcilerle birlikte olmasından dolayı kendisini tanıtmak istemediği ve "ortalıkta gözükmeyen biri olmayı tercih ettiği" ifade edildi.

0 yorum:

Yorum Gönder