İki üniversite öğrencisine büyük tuzak





11 Haziran 2011 Cumartesi - 14:57 - Milliyet İki üniversite öğrencisine büyük tuzakKocaeli Valisi Ercan Topaca, 14 üniversite öğrencisinin tutuklandığı terör örgütüne yönelik operasyona ilişkin şok edecek açıklamalarda bulundu. Topaca, "Tutuklananlar arasındaki iki çocuğumuzun babaları Bitlis’in Tatvan ilçesine bağlı Köprücük köyünde teröristlerce öldürülmüştür. Bu olayla ilgili o dönem güvenlik güçlerince hazırlanan tutanak elimizde" dedi.

Vali Topaca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 6 Haziran’da terör örgütünün gençlik yapılmasına yönelik gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan 15 kişiden 14’ünün tutuklandığını söyledi.

Olayla ilgili aranan 1 kişinin de emniyet güçlerince daha sonra yakalandığını ifade eden Topaca, böylece tutuklu sayısının 15’e yükseldiğini dile getirdi.

Anne ve babaların, çocuklarını üniversiteyi bitirip, geleceklerini iyi bir şekilde şekillendirmesi için üniversiteye gönderdiğine dikkati çeken Topaca, gençlerin bu fırsatı iyi değerlendirmeleri gerektiğini söyledi.

Gençlerin üniversiteye geldiklerinde kötü niyetli kişilerle karşılaşabileceğini, bu nedenle dikkatli olmaları gerektiğini dile getiren Topaca, şöyle devam etti:

"Gençlerimizin çok uyanık olması gerekiyor. Kendilerinden kanun, hukuk, ahlak dışı bir şey istenildiği zaman ya da yönlendirilmeye çalışıldıkları zaman, hukukun içinde kalacak şekilde hareket etmeleri, bu tür kötü niyetli kişilerin düşüncelerine alet olmamaları, annelerinin, babalarının kendilerini ne zorluklarla buraya gönderdiğini düşünmeleri gerekir. Onlara, memleketimize layık olacak şekilde, sadece üniversiteyi en güzel şekilde bitirip, hayata atıldığı zaman kendisine güç, kuvvet verecek, iş imkanlarını artıracak şekilde kendini bilgiyle donatması gerekiyor."

Kötü niyetli kişileri engellemek için Kocaeli’de emniyet güçlerinin büyük bir başarı sergilediğine dikkati çeken Vali Topaca, operasyonda gözaltına alınan gençlerle ilgili araştırma yaptıklarında önemli bilgilere ulaştıklarını söyledi.

"Tutuklananlar arasındaki iki çocuğumuzun babaları Bitlis’in Tatvan ilçesine bağlı Köprücük köyünde teröristlerce öldürülmüştür. Bu olayla ilgili o dönem güvenlik güçlerince hazırlanan tutanak elimizde" diyen Topaca, sözlerini şöyle sürdürdü: "Düşünün babası geçmişte terör örgütü tarafından katledilmiş, üniversite okumaya gelen oğlunu da kendi hukuk dışı eylemlerinde kullanmak üzere değişik amaçla kötü niyetli bir şekilde bir yerlere kanalize etmeye çalışıyorlar. Buna gençlerimizin fırsat vermemesi lazım.

Öğrencinin işi üniversite dersinin başında olmaktır, okumaktır, incelemektir, üniversiteyi bitirmektir. Gençler öncelikli olarak kendilerini en güzel şekilde yetiştirmelidir. Bir örgüt düşünün ki babasını katletmiş, oğlu da daha sonra üniversiteyi kazanmış, buralara gelmiş, aynı örgüt bu sefer oğlunu başka amaçlarla kullanmak istiyor. Onu kendi amacına ulaşmak için maşa olarak kullanmak istiyor. Gençlerimizin bu tür şeylere alet olmamasını kendi yollarını kendilerinin çizmesini, başkalarının kendisi için çizdiği yollara sapmamalarını ve kanun dışına kanunsuz hiçbir eyleme gösteriye katılmadan derslerine okullarına üniversitelerine yoğunlaşmasını istiyoruz."

Vali Topaca, kötü niyetli kişilerin gençleri kendi amaçları doğrultusunda kullanmak istediğinde onu o kıvama getirmek için değişik taktikler kullandığını, bu olayda da benzer durumların olduğunu vurguladı.

Operasyonda tutuklanan zanlıların evlerinde İncil’lerin de bulunduğunu söyleyen Topaca, "Çocuklar ifadelerinde bu İncil’leri merak saikiyle evlerine getirdiklerini söylemişler" dedi.

0 yorum:

Yorum Gönder