Google Seçim 2011

Google’dan seçimlere özel web sitesi

12 Haziran 2011 Genel Seçimleri öncesinde Google, seçimlere özel harita tabanlı bir arayüz geliştirdi. Çalışma Google Türkiye ve Amerika ortaklığıyla yapıldı.

Amerika kongre seçimleri için de daha önce benzeri uygulanan arayüz, Google Türkiye ve Amerika ekiplerinin ortak çalışmasının sonucunda hayata geçiriliyor. Türkiye için çok partili sisteme özel olarak, Google’ın Washington’da bulunan ve seçimlere özel yazılımlar geliştiren ekibin geliştirdiği kod, bundan sonra dünyadaki bütün çok partili sistemlerin seçimlerinde de kullanılacak.

Internet kullanıcıları, Türkiye genel seçimleri ile ilgili merak ettikleri bilgilere Google Seçim 2011 linkinden ulaşabilecekler. Ayrıca seçim günü, il ve ilçe bazında seçim sonuçları ile ilgili gelişmeleri anlık olarak takip edebilme imkanına sahip olacaklar.

google.com.tr/secim2011 linkinde;

Hangi lider ve partiler aranıyor: Google’da yapılan aramaların bölge, kategori ve zaman dilimi bazında arama hacimlerini karşılaştırmaya imkan tanıyan ‘Google Arama Trendleri’ hizmeti kullanılarak, seçim ile ilgili konulardaki (eğitim, ekonomi, sağlık…vb.) yükselen arama trendleri takip edilebilecek. Hangi partinin ve parti liderlerinin arama trendinde yükselme olduğu gün gün gözlemlenebilecek.

Son dönem seçim haberleri: ‘Google Haberler’ hizmeti aracılığı ile farklı mecralarda yayınlanmış Seçim 2011 ile ilgili haberlere ulaşılabilecek.

Bölgesel anlık seçim sonuçları: Cihan haber Ajansı ile yapılan işbirliği ile, 12 Haziran günü ‘Google Harita’ hizmeti kullanılarak il ve ilçe bazında seçim sonuçları, Google Seçim 2011 adresinden canlı olarak takip edilebilecek.

Google Turkiye Ürün Müdürü Zeynep İnanoğlu yaptığı açıklamada, ‘Genel seçim Türkiye ajandasının en önemli gündem maddelerinden biri. Google Türkiye olarak bu önemli günde seçim sonuçlarını ve ilgili haberleri son kullanıcılar ile en hızlı şekilde paylaşmak için Google içinde bir arayüz geliştirdik. Harita tabanlı bu arayüzün dünyadaki çok-partili sistem seçimlerinde bir standart olmasını bekliyoruz’ dedi.

kaynak: Computerworld

Gelen Aramalar:2011 seçimlerinin farkı (1)

0 yorum:

Yorum Gönder