Ford bin kişiyi işe alacak

Ford Otosan artan ihracat talebini karşılamak için Haziran’da 3′üncü vardiyaya başlayacak…

Koç Holding ve Ford Motor ortaklığı Ford Otosan’ın Genel Müdürü Nuri Otay, şirketin artan ihracat talebini karşılamak için Haziran ayında üçüncü vardiyaya başlayacağını ve 1000 yeni eleman istihdamı gerçekleştireceğini söyledi.

Şirketin ilk çeyrek sonuçlarına ilişkin dün akşam düzenlenen basın toplantısında Otay, ‘Kocaeli fabrikası, en son 2008 ortasında 3 vardiya çalışıyordu. 2011 yılında yüzde 13 artışla toplam personel sayısı da 9,490 kişiye ulaşacak. İstihdamda 2008′deki rekor seviyeyi zorluyor olacağız” dedi. Otay, eleman alımına başladıklarını, planlarının en geç Haziran ayında üçüncü vardiyayı başlatmak olduğunu ekledi.

Ford Otosan’ın, yeni Transit üretimi için Kocaeli’ndeki fabrikasına yaklaşık 630 milyon dolarlık yatırımı başlattığını hatırlatan Otay, şirketin, hafif ticari araç sınıfı için üreteceği yeni bir araç projesi için de ayrıca 205 milyon euroluk ikinci yatırım kararı aldığını belirterek, “Mühendislik ve diğer birtakım yatırım kalemlerini de eklediğimizde toplam yatırımımız 1 milyar doları geçecek. Bu yatırım önümüzdeki 3 yıllık dönemi kapsıyor” dedi.

Ford Otosan Genel Müdür Yardımcısı Oğuz Toprakoğlu da, bu yıl 300 milyon dolara yakın yatırım harcaması yapacaklarını ve yılın ikinci yarısında yatırım harcamasının temposunun hızlanacağını belirtti.

EBRD KREDİSİNİN 110 MİLYON EURO’SUNU KULLANACAĞIZ

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile geçen yıl 150 milyon Euro7luk kredi anlaşmasına imza attıklarını hatırlatan Toprakoğlu, “EBRD’den yıl sonuna kadar bu kredinin 110 milyon Euro’luk kısmını kullanacağız, borçlarımızda uzun vadenin payı yüzde 70-75′lere çıkacak” dedi.

Rekabet Kurulu’nun şirkete kestiği 68.8 milyon liralık idari para cezasını değerlendiren Toprakoğlu, “Gerekçeli kararın tebliğinden sonra 30 gün içinde ödendiği takdirde, ki biz o şekilde yapacağız, yüzde 25 iskontolu oluyor. Biz zaten onun karşılığını Mart sonu itibariyle ayırmış vaziyetteyiz. Bundan sonrası için herhangi bir sürpriz beklenmez. Yasal haklarımızı kullanacağız’ dedi. Şirket ilk çeyrek bilançosunda söz konusu ceza için 36.6 milyon lira karşılık ayırmıştı.

Ford Otosan’ın net kârı, yurtiçi ve ihracat satışlarındaki yükselişin desteğiyle ilk çeyrekte yüzde 101.1 artışla 142.8 milyon lira ile beklentileri aşarken, şirketin bu çeyrekte ayırdığı 36.6 milyon liralık karşılık faaliyet kârını aşağı çekti.

0 yorum:

Yorum Gönder