Fikri Sağlar'dan şok iddia





12 Haziran 2011 Pazar - 03:26 - Gazeteport Fikri Sağlar'dan şok iddiaTBMM Susurluk Komisyonu üyesi Sağlar, GAZETEPORT'a ''O da Orgeneral Eşref Bitlis'in düşen uçağının yolcusuydu. Uçağa binmeyip kurtuldu ama, bir yıl sonra kuşkulu biçimde öldü'' dedi. Tunceli’de 17 yıl önce lojmanında intihar ettiği öne sürülen ve önceki gün mezarı açılan Albay Kazım Çillioğlu’nun, ölümünde kuşkular artıyor. Adli Tıp’taki ilk inceleme sonucunun “Kürek kemiği delik, iki kaburga kemiğinde kırık’’ biçiminde alınması intihar iddiasını zayıflattı.

TBMM Susurluk Komisyonu üyesi eski bakan Fikri Sağlar GAZETEPORT’a yaptığı açıklamada ‘’Albay Çillioğlu, Jandarma eski Genel Komutanı Eşref Bitlis’in düşen uçağının yolcusuydu. O uçağa binmedi ölümden kurtuldu ama tam bir yıl sonra kuşkulu biçimde öldü’’ dedi. Sağlar şunları söyledi:

‘’ Eşref Bitlis, Ankara’dan Diyarbakır’a gitmek üzere 17 Şubat 1993 günü bindiği askeri uçağın düşmesi sonucu öldü. Bu kaza kuşkulu ve Ankara Yenimahalle’ye düşen uçağın enkazının yanına ilk olarak gelen isim de Binbaşı Cem Ersever... Ersever de 4 Kasım 1993’de öldürüldü. Albay Çillioğlu da, Eşref Bitlis ile birlikte Ankara’dan Diyarbakır’a gidecekti. Düşen uçağın yolcusuydu‘’

BAKAN NE DEDİ?
Sağlar, Çillioğlu’nun bu uçağa binmekten vazgeçtiğini de belirterek ‘’ Daha önce Diyarbakır’a gidip, Bitlis’i karşılamak üzere hazırlık yapıyor. Albay Çillioğlu, kazadan bir yıl sonra 3 Şubat 1994 günü öldü’’ dedi ve şöyle devam etti:

‘’2 Mart 1998 günü TBMM Başkanlığına bu konuda bir önerge verdim ve İçişleri Bakanına ( Çillioğlu'nun 17 Şubat 1993 günü Ankara'da meydana gelen olayda hayatını kaybeden Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Eşref Bitlis'in düşen uçağının yolcuları arasında olduğu, ancak uçağa binmekten daha sonra vazgeçtiği ve uçuş listesinden çıkarıldığı doğru mudur?) diye sordum. Dönemin bakanı Murat Başesgioğlu bana ( 3.2.1994 günü intihar ettiği bildirilen Tunceli İl Jandarma Komutanı Albay Kâzım Çillioğlu ile ilgili 8 inci Kolordu Komutanlığı Askerî Savcılığı tarafından yapılan tahkikatın sonucunda, 22 Şubat 1994 gün ve 1994/232-40 Esas ve Karar Sayılı, "Kovuşturmaya yer olmadığı" kararı verilmiştir) diye cevap gönderdi’’

0 yorum:

Yorum Gönder