Fethullah Gülen New York Times’ın Manşetinde

The New York Times, yayınladığı haberinde Gülen Hareketi’nin ABD’deki eğitim ağlarını gündeme getirdi.

ABD’nin en saygın gazetelerinden The New York Times, birinci sayfasından yayınladığı ‘Türkiye bağlantılı okullar Teksas’ta büyüyor’ başlıklı haberinde Gülen Hareketi’nin ABD’deki eğitim ağlarını ve öğretmenler için alınan özel vizeleri gündeme getirdi.

NYT, yayımladığı şemaya da, cemaatin ABD’de kurulu dernek ve vakıflarını gösterip, şemanın tepesinde bulunan Fethullah Gülen fotoğrafına bağladı.

Gazetede birinci sayfadan verilen haber, 20′inci sayfada tam, 21. sayfada da yarım sayfa olarak yayımlandı. Haber gazetenin internet sitesinde ise yaklaşık 7 sayfa yer buldu. Haberde Gülen Hareketi’nin ‘Charter’ adı verilen kamu kaynaklarıyla işletilen özel okullardan, inşaat faaliyetlerine, özel vize ile getirilen öğretmenlerden, okullardaki öğrencilerin başarısına kadar uzanan konuları işledi.

NYT, TMD adlı bir inşaat firmasının kuruluşundan bir ay sonra Gülen’e yakınlığıyla bilinen Harmony (Uyum) Okulları’nın 8. 2 milyonluk inşaat ihalesini kazandığını ve bu firmanın Türkiye ile bağlantılı olduğunu öne sürdü. TMD isimli inşaat firmasının 2009 yılından günümüze kadar 50 milyon dolarlık inşaat ihalesi aldığını yazan gazete, Harmony Okulları’nın 16 bin öğrenci ve 33 şube ile Teksas’taki en büyük kamu kaynakları kullanan özel okullar zinciri olduğunu, yıllık 100 milyon Dolar yardım aldığını yazdı.

Stephanie Saul imzalı haberde Fethullah Gülen’in karizmatik bir Türk Vaizi olduğu ve İslam’ın ılımlı yüzünü tüm dünyaya yayarak dinsel, sosyal ve milliyetçi bir hareket kurmak için kendini adadığı yazıldı. Gülen hareketiyle doğrudan bağlantılı olduğu belirtilen ve ABD’nin 25 eyaletinde 120 okul bulunduğu belirtilen haberde, okulların Amerikan öğrencilerinin genellikle başarısız olduğu bilim ve matematik konularında ağırlıklı olarak eğitim verdiği vurgulandı. Haberde ‘Charter’ adı verilen ve Harmony adıyla bilinen bu okulların öteki kamu okullarına göre öğrenci başına 1-2 bin Dolar arası daha az maliyet oluşturdukları için devlet tarafından tercih edildiği belirtildi.

Harmony Okulları’nda 2011 yılında 1500 öğretmenin istihdam edildiği ve bunların 292′sinin ‘yüksek nitelikli eleman’ olarak nitelenen ‘H-1B’ vizesi sahibi olduğu yazıldı. ABD Federal Çalışma Bakanlığı’nın ‘H-1B’ vizesi sahibi bu Türk öğretmenlerin bir bölümünün yeterince deneyimli olmadığı ve okul yöneticilerinin çevrelerindeki Amerikalı öğretmenleri çalıştırmak istemediklerine yönelik iddiaları incelediği de anımsatıldı. Haberde bazı işçi sendikalarının bu durum nedeniyle okullara tepkili olduğu belirtildi.

Yayınlanan Kategoriler Dünya, Siyaset, Yaşam Etiketler :'Charter, 'H-1B' vizesi, 'yüksek nitelikli eleman, cemaat, fethullah gülen, Gülen Hareketi, Harmony Okulları', İslam'ın ılımlı yüzü, karizmatik bir Türk Vaizi, The New York Times, TMD, Türkiye bağlantılı okullar

Bir Cevap Yazın Cevabı iptal etİsim *

E-posta * (will not be published)

İnternet sitesi

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz:

Kategori bilgisayarCep TelefonuDiyetDizilerDünyaEğitimEkonomiFeaturedGenelGüncelinternetİstanbulKanal İstanbulKobiKonutMagazinOtomobilSağlıkSecim 2011SinemaSiyasetSporTeknolojiTorba YasaTurizmTürkiyeYaşam BağlantılarTürkiye'nin Sohbet PlatformuWordpress TürkiyeVatan Son DakikaSon DakikaMetaKayıt OlGirişYazılar RSSYorumlar RSSWordPress.org EtiketlerAnkaraBaşbakan Recep Tayyip ErdoğanBirCEP TelefonudiyabetDiyetEdenEkonomifacebookgalatasarayGenelgoogleHaberinternetkanserKOBİkosgebmemurMetinNinreklamSağlıkSGKSosyal Güvenlik KurumuSSKtokiToplu Konut İdaresiTorba KanunTorba TasarıTorba YasaTorba yasada neler var?torba yasa emekliliktorba yasa maddeleritorba yasa ne zaman çıkacaktorba yasasında neler varTorba Yasa TasarısıTürkiyeYaYaşamYeniYÖKİlkİstanbulŞEKERşeker hastalığı Son Yorumlar oyunwebsitesi in PAU 2010-2011 Yaz Dönemi Genel İşleyişi
"güzel bir makale…"SAİM in Çiğköfte sağlığa zararlı mı?
"hijyen yeterli ve malzemelerde taze ise ; pul biberinden vitamin ve antioksida…"emrah in Fifa Milli Takımlar Sıralaması 2011 Açıklandı
"türkiye bu sene çok kötü ama BİZİM İÇİN HER ZAMAN TÜRKİYE…"musa in Torba Yasası Ne Zamana Kadar Uzatıldı 2011
"bu torba yasasını acaba uzatacaklar mı uzatırlarsa çok iyi olur…"hikmet in Kredi borcu olan çiftçiye müjde!
"çiftçi borçlarının yapılandırıldığı mini torba yasasında var diyorla…" En Çok Yorumlananlar Torba Yasa'da Bağ-Kur'luya Erken Emeklilik Fırsatı Emeklilik için yaşı bekleyenlere müjde! Muhteşem Yüzyıl dizisi RTÜK'e şikayet yağmuru - 2. bölüm fragmanı - dizi izle Sözleşmeli Er Alımı ve Sözleşmeli Er Şartları 2011 Erken Emeklilik Yasa Tasarısı 2010-2011 Kayseri Toki Kura Çekilişi Sonuçları Son Makaleler Süpercan Oyunu Nedir? Nasıl Oynanır ? Nereden, Nasıl İndirilir ?Yoruyor şişmanlatıyor ve acıktırıyorMeyve ve sebzeleri mevsiminde tüketinDiyabet Hastalarının Tedavi İçin Hastaneye Gitmesine Gerek KalmayacakAnadolulu KOBİ’lere 500 bin euro destekFethullah Gülen New York Times’ın Manşetinde Etiket Bulutu AnkaraBaşbakan Recep Tayyip ErdoğanBirCEP TelefonudiyabetDiyetEdenEkonomifacebookgalatasarayGenelgoogleHaberinternetkanserKOBİkosgebmemurMetinNinreklamSağlıkSGKSosyal Güvenlik KurumuSSKtokiToplu Konut İdaresiTorba KanunTorba TasarıTorba YasaTorba yasada neler var?torba yasa emekliliktorba yasa maddeleritorba yasa ne zaman çıkacaktorba yasasında neler varTorba Yasa TasarısıTürkiyeYaYaşamYeniYÖKİlkİstanbulŞEKERşeker hastalığı sohbetcabadak.xml

Cover WP Theme

© 2011 Güncel Bilgi Paylaşım Sitesi

Genel Kişisel WebKişisel web sitesiKişisel web sitesi

0 yorum:

Yorum Gönder