Erdoğan’ı şaşırtan ve sevindiren 2 il

Erdoğan, MKYK toplantısında seçim sonuçlarını masaya yatırdı. Sandıktan çıkan sonuçlara göre 2 ili Erdoğan özellikle konuştu.Haberi KaydetArkadaşına Gönder

Başbakan, yüzde 50 oy oranının yaptırdıkları anketlerde çıktığını söyledi. Erdoğan’ın toplantıda Iğdır’da vekil çıkaramadıkları için sitem ederken İzmir’deki sonuca sevindiği bildirildi.

AK Parti, 12 Haziran seçim sonuçlarını masaya yatırdı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı en çok şaşırtan ilin Iğdır olduğu ortaya çıktı. Erdoğan önceki gün MYK, dün de Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında seçim sonuçlarını değerlendirdi. AK Parti Seçim İşleri Başkanı Haluk İpek kapsamlı analizler ortaya koydu.

YÜZDE 50 BÜYÜK BAŞARI

Erdoğan’ın seçim sonuçları ile ilgili değerlendirmesinde, yaptırdıkları anketlerde yüzde 50 oy alabileceklerini gördüklerini belirttiği bildirildi. Başbakan’ın “Bizim için sürpriz olmadı. Böyle bir başarı bekliyordum. Üçüncü defa iktidar olmamıza rağmen oylarımızı artırdık. Bu daha önemli” dediği öğrenildi. Erdoğan’ın özellikle İzmir’de AK Parti’nin oylarını artırmasına sevindiği kaydedildi. Erdoğan’ın “İzmir mitingimiz oylarımızın artacağının işaretiydi” şeklinde konuştuğu dile getirildi.

MHP ADAYI AZERİ

İllerin seçim sonuçları ile ilgili olarak kapsamlı değerlendirmelerin yapıldığı toplantıda Erdoğan’ı en çok şaşırtan ilin Iğdır olduğu ifade edildi. Başbakan’ın terör örgütünün seçmen üzerindeki baskısına gönderme yaparak, “Hakkari’deki durum neyse ama Iğdır’da milletvekili çıkaramadık. Neden böyle oldu anlamadım?” dediği öğrenildi. MYK’da Iğdır’daki Azeri- Kürt nüfus dengesine dikkat çekildi. AK Parti’nin oylarını korumasına rağmen, MHP’nin birinci sıra adayı Sinan Ogan’ın Azeri kökenli olması nedeniyle birinci parti çıktığı belirtildi.

Herkesle uzlaşma arayacağız

Erdoğan, yeni Anayasa konusunda önemli mesajlar verdi. Erdoğan, “Öncelikli konumuz Anayasa. Muhalefetle uzlaşma arayacağız. Seçim sonuçları iyi okunmalı. Millet yeni Anayasa istiyor” dedi. Erdoğan, AK Parti’nin bu konuda çalıştığını belirtirken muhalefetin önerilerini bekleyeceklerini dile getirdi. Erdoğan seçimlerin geride kaldığını vurgularken de şunları dile getirdi: “Bütün Türkiye’nin iktidarı olacağız. Herkesi kucaklayacağız. Sorumluluğum arttı.”

Salih Kapusuz: Yeni anayasadan kaçış yok

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, yeni Anayasa konusunda önemli mesajlar verdi. Kapusuz, “Yeni Anayasadan bu sefer hiç kimsenin kaçacak yeri yok. Herkes eteğindeki taşı döktü, seçim öncesi her şeyi söyledi. Millete herkesin vaadi var, bu vaadinde samimi olmaya herkesi davet ediyorum” dedi. Başbakan Erdoğan’ın balkon konuşmasında net mesajlar verdiğini hatırlatan Kapusuz, “Bu ülkeye yeni sivil demokratik bir anayasa vaadimizi gerçekleştirmek için çaba sarf edeceğiz. Herkesin katkısını bekliyoruz, samimi olmasını bekliyoruz. Biz hem öncülük yapacağız hem takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı. İçişleri eski Bakanı Beşir Atalay da siyasi partilerin sivil anayasa için ‘gönlünü ve bütün kapılarını açması’ gerektiğini vurguladı.

BUGÜN

0 yorum:

Yorum Gönder