E-Devlet Şifresi Nedir? Ne İşe Yarar? Nasıl Alınır?

E-Devlet Şifresi Nedir Nasıl Alınır-E-Devlet Şifresi Almak Ne İşe Yarar

Günümüzde e-Devlet uygulamalarının giderek yaygınlaştığı dünyada ve özellikle batı ülkelerinde vatandaşlar, devletin kurumlarına giderek yapılabilen bir çok işlemi internet üzerinden yapabiliyorlar. Tabi ülkemiz de bu trende uydu ve yaklaşık 2 yıl önce bir e-Devlet Kapımız oldu. e-devlet kapısına girişte elektronik imza, Mobil İmza ile Giriş yapılabildiği gibi e-devlet şifresi ile de kapıya giriş yapılabiliyor. e-devlet kapısına entegre edilen bütünleşik e devlet uygulamaları gittikçe artacak ve zamanla her vatandaşın kamu ile yapacağı online işlemler için tek kapı olma hüvviyetini kazanacak. Tabi bu durumda şimdiden e-devlet kapısına girişte kullanacağınız girş yöntemini seçmek gerekiyor. En yaygın kullanılanı ise e-Devlet Şifresi.

e-Devlet şifrenizi içeren zarfınızı PTT Merkez Müdürlüklerinden, şahsen başvuru ile, üzerinde T.C. Kimlik numaranızın bulunduğu kimliğinizi ibraz ederek temin edebilirsiniz.

Bu uygulama, sizin yerinize başka bir kişinin şifre alıp adınıza işlem yapmasının önüne geçilmesi için gerekmektedir. e-Devlet Kapısı üzerinden verilen hizmetler yüksek güvenlik seviyesi gerektirdiğinden, şifreler başvuru sahipleri için özel olarak oluşturulmaktadır. Bu nedenle ancak kimlik ibrazı ve şahsen başvuru ile şifreler verilmektedir.

Şifre ilk alındığında PTT tarafından işlem masrafı olarak 1 TL tahsil edilmektedir. Şifrenin kaybedilmesi, unutulması vb. durumlarda PTT’den alınacak her şifre için ayrıca 10 TL ücret ödenmektedir. Bu işlem masrafı dışında herhangi bir yıllık ücret ödenmesi söz konusu olmuyor.

Artık siz de e devlet kapısına hoş geldiniz, Kimlik doğrulama sistemini kullanarak kamu İnternet sitelerine tek noktadan, güvenli ve hızlı kullanıcı girişi yapabilirsiniz. Kimliğinizi aşağıdaki yöntemlerden birini kullanarak doğrulandıktan sonra işleminize kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder