Diyabet Hastalarının Tedavi İçin Hastaneye Gitmesine Gerek Kalmayacak

Diyabet hastaları, My Medix takip sistemi sayesinde hastalık süreçlerini evden takip etme imkanını bulabilecek. Kişi evinde otururken ölçüm değerlerini ölçerek sağlık kayıtlarını doktoruna gönderebilecek.

Diyabet hastaları, My Medix takip sistemi sayesinde hastalık süreçlerini evden takip etme imkanını bulabilecek. Kişi evinde otururken ölçüm değerlerini ölçerek sağlık kayıtlarını doktoruna gönderebilecek.

Ankara’da özel Medicana Hastanesi ile bir bilgi işlem firması arasında yapılan çalışma ile diyabet hastalarına, sadece bir bilgisayar olması şartıyla hastaneye gitmeden tedavilerini evinde görebilme imkanı sağlanıyor.

Konuyla ilgili Medicana Hastanesi’nde ortak bir basın toplantısıyla proje tanıtıldı. Toplantıya Medicana Hastanesi Genel Müdürü Oğuz Engiz, Bilgi İşlem firması yetkilileri ve Diyabet tedavisi gören bir hasta katıldı.

Engiz, Medicana’da karmaşık tedaviler gerçekleştiğini anlatarak, Ankara dışından ve birçok ilden hastalar geldiğini hastanede kronik hastalıklarla ilgili bir program geliştirdiklerini ifade etti. Engiz, hastaların kişisel sağlık kayıtlarını ön plana çıkararak My medix sağlık sistemini geliştirdiklerini söyledi. Engiz, bu uygulamayı özel bir bilgi işlem şirketi ile 5 ay önce geliştirdiklerini belirterek, bu sistemle diyabet konusunda çalıştıklarını kaydetti.

Medicana Uzmanı Operator Doktor Yavuz Selim Demir ise, dünyada diyabet hastalarının izlenmeleri ve kontrollerinin takip edilmesi gerektiğine dikkat çekerek, bununla birlikte hastaların kan şekerleri, böbrek, karaciğer fonksiyonlarının kayıt altına tutulduğunu söyledi.

Bu çalışmayla tedavi gören Özgür Çalışkan isimli ilk hasta My Medix teknolojisi sayesinde bütün değerlerini tek tabloda topladığını anlatarak, bu konuda My medix’in kendilerine öncülük yaptığını ileri sürdü. My medix sayesinde kişisel sağlık kayıtlarını tek noktada toplandığını söyleyen Çalışkan, sağlığın bu bilgiler sayesinde kişiselleştiğini kaydetti. Çalışkan, kendisinin şeker hastalığı olduğunu bu hastalığı 3.5 ay önce öğrendiğini ifade ederek, “Şeker hastalığımı öğrendikten sonra ameliyat oldum.

Kendime kan ölçüm cihazı ve USB kablosu aldım. Bunu bilgisayara taktığımda kan ölçümlerim aktarıldı. Ekstra maliyet yok. Bu sistemde internet olması gerekir” dedi.

Medicana Hastanesi Genel Müdürü Oğuz Engiz, “Bu sistemin yurtdışında yaygın olduğuna dikkat çekerek diyabet hastalarının ilaç kullanımı oranlarında yüzde 77 oranında faydası görüldüğünü ifade etti. Engiz, bu sistemin işleyişi konusunda şunları kaydetti:

“Diyabet hastalığına yakalandınız, teşhisiniz konuldu. Bu hastaya doktoru hayatının nasıl değişeceğini anlatıyor. Hemşireler hasta ile görüşerek hastalığını sahipleniyor. Hastaya Labtop veriliyor. Kullanıcı adı ve şifre veriliyor. Ardından hasta My medix programına giriyor. Hasta o programı hemşire ve doktorlarla birlikte kullanıyor. 1 yıl sonra hastalıkla ilgili ilk bilgileri görüyor. Hasta kilo, boy, şeker ve bazı hastalıkları bu ortamda sağlıklı bir şekilde görecek. Hemşire ve Hekim bu sistemle hastalığı yönetirken, hastada yönetebilecek.”

Engiz, My medix sistemi sayesinde sırada 4 hasta olduğunu bir yıl içinde bu sayının 500′ü bulacağını ifade etti. Bu sistemin maliyeti ise yıllık 110 lira, olduğu ayrıca kredi kartına taksit imkanı da söz konusu.

Yayınlanan Kategoriler Diyet, Sağlık Etiketler :Diyabet hastaları, hastalık süreçleri, kan ölçüm cihazı, Medicana Hastanesi, medix sistemi, My Medix takip sistemi, ölçüm değerleri

Bir Cevap Yazın Cevabı iptal etİsim *

E-posta * (will not be published)

İnternet sitesi

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz:

Kategori bilgisayarCep TelefonuDiyetDizilerDünyaEğitimEkonomiFeaturedGenelGüncelinternetİstanbulKanal İstanbulKobiKonutMagazinOtomobilSağlıkSecim 2011SinemaSiyasetSporTeknolojiTorba YasaTurizmTürkiyeYaşam BağlantılarTürkiye'nin Sohbet PlatformuWordpress TürkiyeVatan Son DakikaSon DakikaMetaKayıt OlGirişYazılar RSSYorumlar RSSWordPress.org EtiketlerAnkaraBaşbakan Recep Tayyip ErdoğanBirCEP TelefonudiyabetDiyetEdenEkonomifacebookgalatasarayGenelgoogleHaberinternetkanserKOBİkosgebmemurMetinNinreklamSağlıkSGKSosyal Güvenlik KurumuSSKtokiToplu Konut İdaresiTorba KanunTorba TasarıTorba YasaTorba yasada neler var?torba yasa emekliliktorba yasa maddeleritorba yasa ne zaman çıkacaktorba yasasında neler varTorba Yasa TasarısıTürkiyeYaYaşamYeniYÖKİlkİstanbulŞEKERşeker hastalığı Son Yorumlar oyunwebsitesi in PAU 2010-2011 Yaz Dönemi Genel İşleyişi
"güzel bir makale…"SAİM in Çiğköfte sağlığa zararlı mı?
"hijyen yeterli ve malzemelerde taze ise ; pul biberinden vitamin ve antioksida…"emrah in Fifa Milli Takımlar Sıralaması 2011 Açıklandı
"türkiye bu sene çok kötü ama BİZİM İÇİN HER ZAMAN TÜRKİYE…"musa in Torba Yasası Ne Zamana Kadar Uzatıldı 2011
"bu torba yasasını acaba uzatacaklar mı uzatırlarsa çok iyi olur…"hikmet in Kredi borcu olan çiftçiye müjde!
"çiftçi borçlarının yapılandırıldığı mini torba yasasında var diyorla…" En Çok Yorumlananlar Torba Yasa'da Bağ-Kur'luya Erken Emeklilik Fırsatı Emeklilik için yaşı bekleyenlere müjde! Muhteşem Yüzyıl dizisi RTÜK'e şikayet yağmuru - 2. bölüm fragmanı - dizi izle Sözleşmeli Er Alımı ve Sözleşmeli Er Şartları 2011 Erken Emeklilik Yasa Tasarısı 2010-2011 Kayseri Toki Kura Çekilişi Sonuçları Son Makaleler Süpercan Oyunu Nedir? Nasıl Oynanır ? Nereden, Nasıl İndirilir ?Yoruyor şişmanlatıyor ve acıktırıyorMeyve ve sebzeleri mevsiminde tüketinDiyabet Hastalarının Tedavi İçin Hastaneye Gitmesine Gerek KalmayacakAnadolulu KOBİ’lere 500 bin euro destekFethullah Gülen New York Times’ın Manşetinde Etiket Bulutu AnkaraBaşbakan Recep Tayyip ErdoğanBirCEP TelefonudiyabetDiyetEdenEkonomifacebookgalatasarayGenelgoogleHaberinternetkanserKOBİkosgebmemurMetinNinreklamSağlıkSGKSosyal Güvenlik KurumuSSKtokiToplu Konut İdaresiTorba KanunTorba TasarıTorba YasaTorba yasada neler var?torba yasa emekliliktorba yasa maddeleritorba yasa ne zaman çıkacaktorba yasasında neler varTorba Yasa TasarısıTürkiyeYaYaşamYeniYÖKİlkİstanbulŞEKERşeker hastalığı sohbetcabadak.xml

Cover WP Theme

© 2011 Güncel Bilgi Paylaşım Sitesi

Genel Kişisel WebKişisel web sitesiKişisel web sitesi

0 yorum:

Yorum Gönder