Derya denizde yüzmekten korkar





11 Haziran 2011 Cumartesi - 14:05 - Hürriyet Derya denizde yüzmekten korkar'Survivor'da büyük ödülü kazanmak için müthiş bir mücadele ortaya koyan başarılı yüzücüsü Derya Büyükuncu hakkında, Yüzme Milli Takımları Başantrenörü Hakan Eskioğlu çok konuşulacak bir iddia ortaya attı. Eskioğlu, ekranların reyting rekortmeni yarışması Survivor finalisti Derya Büyükuncu hakkında "Derya, denizde yüzmekten korkar" dedi.

Aynı zamanda Marmaris Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Yüzme Şubesi Genel Koordinatörü de olan Hakan Eskioğlu, Marmaris’te, gazetecilerin sorusu üzerine Derya Büyükuncu hakkında konuştu. Kendisi de eski milli yüzücü olan Hakan Eskioğlu, Survivor’da aylarca bir adada yaşamak zorunda kalan Büyükuncu’nun denizde yüzmekten korktuğunu ileri sürerek şunları söyledi:

"Eskiden Galatasaray kulübü ile yaz sezonlarında Bodruma tatile giderdik. Derya hariç hepimiz denize girer, açıktaki adaya yüzerdik. Derya, yüzmez, hep kanoya binerdi. Biz de onunla ’Korkak, yüzmekten korkuyor’ diye dalga geçerdik. Esasen hepimiz denizden çekiniyorduk. Denizin dibini göremedi mi, yüzücülerin yüzde 99’u korkar. Şimdi izliyorum da Survivor adasında Derya’yı kıyıdan kıyıdan yüzüyor. Hala denizde yüzmekten korkuyor. Korktuğu için de hiç derinlere gitmiyor, kıyıyı hiç gözden kaybetmek istemiyor."

Eskioglu, Büyükuncu’nun, Türkiye’nin en iyi yüzücüsü olduğunu da belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Derya 36 yaşında. En son 35 yaşında Avrupa dördüncüsü oldu. Bu 6 yaşından beri süre gelen disiplinli yaşam sonucu oluşan bir başarı. Derya kendine bakmasaydı 34-35 yaşında bu dereceleri elde edemezdi. Bugün Derya yüzse gene Türkiye birincisi olur. Bu ülke Derya’dan daha iyi sporcu yetiştiremedi."

"YÜZERKEN SERVETİNİ HARCADI ŞİMDİ PARA KAZANIYOR"

Eskioğlu yüzme sporuna devam edebilmek için Derya’nın servetini harcadığını belirterek, "Bugün Derya yüzmeyi bırakmadı. Derya yüzmeden mecburen uzaklaştı. Medyatik yarışmalara katıldı. Çünkü para kazanıyor. Başarılı olabilmek için neyi varsa sattı. Eşi Zehra Balkan Büyükuncu da eski yüzücüm. Beraber Derya’nın ayakta kalabilmesi için tüm varlarını yoklarını ortaya koydular. Şimdi para kazanmak bu çocuğun en doğal hakkı" dedi.

KIYIYA HEP PARALEL YÜZDÜ

Survivor yarışmasında kazandığı dokunulmazlık haklarıyla finale kalan Derya Büyükuncu'nun geçtiğimiz Pazartesi günü adada kalan Özge Ulusoy ve Taçmin'e verdiği yüzme dersi, programı izleyen herkesi şaşırttı. Büyükuncu arkadaşlarına ders verirken ayağı sürekli yere basarken, yüzme esnasında ise sürekli olarak kıyıya paralel olarak ilerlediği gözlerden kaçmadı.


0 yorum:

Yorum Gönder