CHP bu dönem ABD yandaşlığı yaptı





İlgili Haberler:  Komutanlar oy kullandı
  Komutanlar da sandık başında
  Ecel sandık başında geldi
  Oyunu kullandıktan sonra ölen Akın toprağa verildi
  Seçim Heyecanı Başladı
  Uşak 2011 seçim sonuçları - Türkiye Genel Seçimleri
  BDP'liler olay çıkardı
  Şanlıurfa savaş alanına döndü, Suruç karıştı
  Seçim Heyecanı Başladı
  Siirt 2011 seçim sonuçları - Türkiye Genel Seçimleri
  Gül oyunu kullandı
  Cumhurbaşkanı eşi ve oğluyla oy kullandı
  Seçim Heyecanı Başladı
  Trabzon 2011 seçim sonuçları - Türkiye Genel Seçimleri
13 Haziran 2011 Pazartesi - 15:15 - Beyaz Gazete Özel CHP bu dönem ABD yandaşlığı yaptıCHP Eski İzmir Milletvekili Canan Arıtman, bu seçimlerde CHP'nin en başarısız partilerinden biri olduğunu ifade ederek, "Kılıçdaroğlu 'Yüzde 40'ı bulamazsam ekibimle giderim' demişti. Verdiği sözü tutsun. Faturayı ödesin. Ödemezse de ödetirler" dedi. Arıtman, CHP'nin bu dönem ABD yandaşlığı yaptığını da söyledi. Seçim 2011 (Son Detaylar)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün yapılan genel seçimler sonucu partisinin aldığı oy oranından memnun olduğunu söyledi. Ancak CHP Eski İzmir Milletvekili Canan Arıtman, Kılıçdaroğlu gibi düşünmüyor.

Beyaz Gazete Editörüne, Genel Seçimi değerlendiren Arıtman çarpıcı yorumlarda bulundu.

AK Parti'nin çok büyük bir başarı sergilediğini ifade eden Arıtman, "CHP ne yazık ki seçimin en başarısız partilerinden biri. Çünkü anamuhalefet partisidir. İki dönem iktidarda olan partiye karşı bir varlık gösterememiştir. Tüm genel başkan değişimine rağmen, ekip değişimine rağmen, söylem değişikliğine rağmen, politika değişikliğine rağmen bir başarı elde edememiştir. Ben partim için, ülkem için çok üzülüyorum. Yazdık oldu CHP'ye, yazık oldu Türkiye'ye" diye konuştu.

"CHP'NİN EKSENİ KAYDI"

Kemalist ulusalcı olan CHP'li milletevillerinin tasfiye edilmesiyle de CHP'ye yazık olduğunu olduğunu söyleyen Arıtman, CHP'nin seçimdeki başarısızlığını sadece buna bağlamayarak şunları söyledi:

"CHP'nin ekseni kaydı. Yeni CHP Atatürk'ün kurduğu CHP değildir. CHP herşeyden önce misyon partisidir, ideoloji partisidir. CHP bu dönemde Atatürk'ü bile reddetme, inkar etme noktasına gelmiştir. Atatürk'e muhalefet edilmiştir. Sayın Sena Kaleli ne dedi, 'Atatürk ilke ve devrimlerinin bekçisi değilim, olmak da istemiyorum' dedi. Bu CHP'nin tüzüğüne aykırı bir söylemdir."

"CHP, HİÇ BİR PARTİNİN YAPMADIĞI ŞEYLERİ YAPTI"

CHP'nin bu dönem ABD yandaşlığı yaptığını savunan Arıtman, "Cumhuriyet tarihi boyunca hiç bir partinin yapmadığı şeyleri yaptık. Oturduk, seçim bildirgemize Türkiye'deki Amerikan karşıtlığını gidereceğimiz sözünü verdik, 3-5 oy uğruna kürt bayraklı mitingler yapıldı, özerklik vadedildi. AK Parti'nin söylemeye cesaret edemediklerini biz söyledik. Zaman zaman söylemimiz PKK'yla, BDP'yle eşleşti. Kılıçdaroğlu'na kadar Baykal döneminde, Habur'daki rezaleti eleştirirken, PKK'nın avukatını genel başkan yardımcısı ve milletevekili yaptık. Partinin ekseni kaydı, ideolojisinden saptı" şeklinde konuştu.

"BAŞARISIZLIĞININ ÜSTÜNÜ ÖRTMEYE KALKMASIN, HİÇ BİR ÖRTÜ ÖRTEMEZ"

"Halk, Yeni CHP tehlikeli bir şey, Atatürk'ün CHP'si değil bu başka bir şey dedi, güven duymadı ve oy vermedi" ifadelerini kullanan Artıman şöyle devam etti:

"Baykal ayrılmadan önce katıldığı son parti meclis toplantısında, kamuoyu araştırmalarını açıklamıştı. Baykal'ın açıklamasına göre, CHP'nin 2010 yılı Nisan ayındaki oy oranı yüzde 28.7'ydi. Baykal, 'Bu artış yüzde 35'i bulacak ama biz daha çok çalışıp yüzde 40 yapacağız' demişti. Kılıçdaroğlu, Baykal'ın oy oranının altına düştü. Kılıçdaroğlu da aynı hedefi koymuştu aslında. Medyada 'Yüzde 40'ı bulamazsam ekibimle giderim' demişti. Kılıçdaroğlu verdiği sözü tutsun. Kılıçdaroğlu örgütüne verdiği hiç bir sözü tutmadı, bari bu sözünü tutsun. Kılıçdaroğlu, bu başarısızlığının üzerini örtmeye çalışmasın, hiç bir örtü örtemez. Faturayı ödesin. Ödemezse de ödetirler."

BEYAZ GAZETE

0 yorum:

Yorum Gönder