Ceyhun Gülselam Galatasaray'a transfer oldu





11 Haziran 2011 Cumartesi - 01:39 - Hürriyet Ceyhun Gülselam Galatasaray'a transfer olduTransferde bombalar patlatması beklenen Galatasaray, bu sezon Trabzonspor'da sürekli forma şansı bulamayan Ceyhun Gülselam'ı renklerine kattı. Genç oyuncunun sarı kırmızılı kulüple 4 yıllık sözleşme imzalaması bekleniliyor.

Bonservisi elinde olan ve Trabzonspor'un teklifini kabul etmeyip, sözleşmesini yenilemeyen Ceyhun, Galatasaray'ı tercih etti.

Trabzonspor'a transfer olduğu ilk yıl oldukça başarılı bir performans geçiren stoper ve ön libero mevkilerinde oynayabilen Ceyhun, Şenol Güneş'in sisteminde sürekli ilk 11'de oynama şansı bulamamıştı. Bu transferin gerçekleşmesi ile Sarı-Kırmızılılar üçüncü transferini de bonservis ücreti ödemeden tamamlamış oldu. Aynı zamanda Galatasaray, Bordo-Mavililerden Selçuk İnan'dan sonra bir genç oyuncuyu daha transfer etmiş oldu.

BORSAYA BİLDİRİLDİ

Sarı-Kırmızılılar Ceyhun Gülselam ile görüşmelere başladığını borsaya bildirdi.



Ceyhun Gülselam, 25 Aralık 1987'de Almanya'nın Münih şehrinde doğdu.

Bayern Münih altyapısında 8 yıl oynayan Ceyhun, profesyonel futbolculuk kariyerine 2006-2007 sezonunda, Almanya 2. Bundesliga'da yarışan SpVgg Unterhaching kulübünün rezerv takımında başladı.

Genç orta saha oyuncusu, kendisine yapılan teklifi kabul ederek 2008-09 sezonu başında Trabzonspor ile üç yıllık sözleşme imzaladı.

Bordo mavili ekipteki ilk sezonunda ligde 16, kupada 5 olmak üzere toplam 21 maça çıkan Ceyhun, bu maçların yalnızca 6 tanesinde ilk onbirde yer aldı. 636 dakika forma giyen oyuncu, yüklendiği defansif görevlere karşın ligde ve kupada attığı ikişer golle skorer bir kimliğe sahip olduğunu da gösterdi.

Ceyhun, her ne kadar Trabzonspor’da fazla forma şansı bulamadıysa da Fatih Terim yönetimindeki A Milli Takım’da 2010 Dünya Kupası Elemeleri’nde, en kritik Bosna Hersek maçındaki 90 dakikalık performansının da dahil olduğu üç maçta görev alarak kariyeri adına önemli bir adım attı.

UEFA Avrupa Ligi Ön Elemesi’nde takımının 3-1’lik mağlubiyetin rövanşına çıktığı Toulouse deplasmanında alınan ancak tura yetmeyen tek gollü galibiyette de Ceyhun’un imzası vardı.Ceyhun Gülselam, geride bıraktığımız 2010-11 sezonundaysa ligde 25, Avrupa Ligi Ön Elemeleri’nde iki, Türkiye Kupası’nda üç ve bir de Süper Kupa’da olmak üzere toplam 31 maçta forma giydi.

Bu maçların 12’sinde ilk düdük çaldığında sahada olan 24 yaşındaki oyuncu, ikisi ligde biri ise Süper Kupa’da olmak üzere 3 asist yaptı, attığı tek golü ise ligde Beşiktaş filelerine gönderdi.

Futbola hücum oyuncusu olarak başlayan Ceyhun, zamanla hocaları tarafından geriye doğru çekilerek ön libero ve stoper pozisyonlarında oynadı.

Milli takımlarda sürekli stoper bölgesinde oynatılırken, Trabzonspor'da ise daha çok ön libero mevkiinde görev yapmaktaydı. 11’i A Milli olmak üzere 26 kez milli takımlara çağrılan yetenekli oyuncu, henüz düzenli forma giyme şansı bulamıyorken ona güvenerek milli formayı teslim eden Fatih Terim’i de çalıştığı teknik adamlar arasında özel bir yere koyduğunu dile getirmişti.

1.92 boyundaki Ceyhun Gülselam, uzaktan sert ve isabetli şutları, iki ayağını da kullanabilmesi, duran toplarda skor da yaratabilen hava halimiyeti ve özellikle de hareketli toplara vurmaktaki üstün kabiliyetiyle biliniyor. Ayrıca önemli maçlardaki soğukkanlı ve motive oyunu da Ceyhun’u kritik zamanlarda güvenilir bir oyuncu kılıyor.



<

0 yorum:

Yorum Gönder