Beypazarı’nda TOKİ Konutları İçin İlk Kazma Vuruldu

Ankara’nın Beypazarı ilçesinde uzun süredir gündemde olan daha önce ihalesi iki kez iptal edilen TOKİ konutları için ilk kazma vuruldu.

Türkiye’nin birçok şehrindeki konut problemine çözümler üreten TOKİ, Beypazarı’nda da konut üretimi için çalışmalara başladı. Son iki senedir 2 kez ihaleye çıkılıp çeşitli sebeplerle ihalesi iptal edilen TOKİ Beypazarı konutları için ilk adım atıldı.

18 Mart 2011 tarihinde yapılan ihaleyi 13 milyon 889 milyon TL’ye İndet firması aldı. İlgili firma 240 konut, 1 işyeri, 16 jandarma lojmanı ve Roman vatandaşlar için 24 konutu Beypazarı mimarisine uygun olarak yapacak.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Beypazarı Belediye Başkanı Cengiz Özalp, “TOKİ konutlarının yapımına uzun uğraşlar sonucunda başladık. Dün itibariyle yüklenici firma inşaat sahasına gelerek temel kazı çalışmalarına başladı. Mülkiyeti belediyemize ait konutların yapılacağı alanda 33 dönüm arazimiz var. 22 dönüm araziyi TOKİ’ye bağışladık. Bu bölgede 11 dönüm daha alanımız var. İleride talep görürse bu bölgeyi hızlı bir şekilde konutlaştırıp, 240 konut sayısını artırmayı hedefliyoruz. ” diye konuştu.

0 yorum:

Yorum Gönder