Bengi Yıldız'dan ilk açıklama





13 Haziran 2011 Pazartesi - 13:50 - Milliyet Bengi Yıldız'dan ilk açıklamaBatman'da, BDP'nin desteklediği Milletvekili adaylarından Ayla Akat Ata ve Bengi Yıldız'ın yeniden milletvekili seçilmesinin ardından havai fişekli kutlama yapıldı. Ata ve Yıldız, seçim lokalinde seçmenlerine teşekkür ederek kutlama yaptı. Yıldız, seçim lokalinde yaptığı konuşmada, "Bizi desteklemek Öcalan'ı desteklemektir" dedi. Batman'da, BDP'nin bağımsız olarak desteklediği Ayla Akat Ata ve Bengi Yıldız'ın yeniden milletvekili seçilmesi üzerine seçim lokalinde dün gece geç saatlerde havai fişekli kutlama yapıldı. Burada seçmenlerine seslenen Bengi Yıldız, yüzde 51,84 oranıyla partilerinin oylarını 113 bine çıkararak neredeyse oylarını ikiye katladıklarını söyledi. Daha önce 35 üzerinde milletvekili çıkaracaklarını açıkladığını söyleyen Yıldız, "Bu rakamı da yerel gazetelere vermiştim. DTK Genel Başkanı sayın Ahmet Türk ile takım elbise iddiasına girmiştim ve bu iddiayı kazandım. Bu seçimden zaferle çıktım. Türkiye'yi yönetenlere bu halk mesaj vermiştir. Barışçıl bir anayasa ve halkın özlem duyduğu barış ortamına yönelik kullandığı bu tercihinden ötürü herkese şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.

"BİZİ DESTEKLEMEK ÖCALAN'I DESTEKLEMEKTİR"
Yeniden seçilen Bengi Yıldız, kendilerinin desteklenmesinin 'özgürlük hareketinin' desteklenmesi demek olduğunu anlatırken, şöyle dedi: "Bizi desteklemek; Sayın Öcalan'ı desteklemektir.

Bizi desteklemek; dağdaki yoldaşımızı desteklemektir. Bizi desteklemek zindandaki belediye başkanlarımızı, arkadaşlarımızı desteklemektir. Size müjdeyi verelim, bu akşamdan itibaren izleyin, Türkiye'nin televizyonu, yazarı-çizeri 'Kürdistan'ı konuşacak. Sadece onlar mı, güneydeki Kürt kardeşlerimiz de sizi konuşacak, herkes diyecek ki; 'Orası Kürdistan'dır, orada Kürtler var.' Görevinizi yaptınız, emanetinizi bizim omuzlara yüklediniz. İnşallah, Allah'ın izniyle halkımızın desteğiyle sözlere layık olmaya çalışacağız. Hiçbir şey yapmasak bile şu sözü verebilirim, asla bu halka ihanet etmeyeceğiz.

Bir canımız vardır, söz veriyoruz canımız pahasına sizi savunacağız." BDP'nin seçim lokalinde toplanan seçmenlerine Kürtçe, "Ez kurbana web im (Size kurban olayım) diye konuşmasına başlayan Milletvekili Ayla Akat Ata ise, 6 yaşındaki oğlu Heval Hakkı Ata ile tekrar vekil seçilmesinin sevincini yaşadı. Ayla Akat Ata, "Kürt sorunu yoktur' diyenlere bu halk gerekli yanıtı sandıkta vermiştir. Meclis'e 36 vekille gidiyoruz. Bu halk bizi var etti. Onlara ne kadar teşekkür etsek azdır. Bu kitleye söylenebilecek hiçbir şey yoktur. Herkes görevini yapmıştır. Hükümetin savaş mı, barış mı? Söylemini merak ediyorum. Biz bu halkın taleplerini hep dillendireceğiz"dedi.

0 yorum:

Yorum Gönder