BDP'lilerin saldırısına en çok uğrayan vekil adayı o anları anlattı





11 Haziran 2011 Cumartesi - 01:24 - Beyaz Gazete Özel BDP'lilerin saldırısına en çok uğrayan vekil adayı o anları anlattıAk Parti Van milletvekili adayı Burhan Kayatürk “Van'da bizi ilgiyle karşılayan insanların, daha sonradan protestocu gruplara katılmak zorunda kaldıklarını gördük”dedi. VİDEO İÇİN TIKLAYIN

Burhan Kayatürk seçim bölgesi Van’da kendisine ve partisine yönelik yapılan saldırıları canlı yayında Ferda Yıldırım’a anlattı. Beyaz Tv ekranlarında yayınlanan ‘Oy Pusulası’nın seçim yasakları öncesi son konuğu Ak Parti Van Milletvekili adayı Burhan Kayatürk’tü. Seçim bölgesinde çalışmaya başladığı günden bugüne kadar bir çok kez saldırıya uğrayan Burhan Kayatürk o anları Beyaz Tv’de anlattı.

Bizim il başkan yardımcımız, milletvekili adayımız, birkaç teşkilatçı arkadaşlarımız bir taziye ziyaretinde bulunmak üzere arabalarına biniyorlar. Arabaları ile binip giderken taşlı bir saldırıya uğruyorlar. Ve taşlardan bir tanesi cama o kadar güçlü isabet ediyor ki, o kalın araba camını kırıyor. Oradan içeri geçiyor. İçeride bizim il başkan yardımcısı Neif Şabo’nun alnına geliyor ve alnı yarılıyor. Dokuz dikiş atıldı, günlerce hastanede kaldı. Üstelik aradan 50 gün geçmesine rağmen, başı dönüyor ve biraz yürüdükten sonra yeniden oturmak zorunda kalıyor.

ARABALARIMIZ TAŞLANDI
Gittiğimiz yerde arabalarımız, otobüslerimiz taşlandı. Benim bindiğim abalar taşlandı. Özellikle bindiğimiz arabalar biliniyormuş gibi bunlar taşlanıyor. Mesela gittiğimiz bir köyde benim arabama öyle bir saldırı olmuş ki, döndüğümde neredeyse bir taş yığını vardı arabanın içerisinde. Allah’tan ben arabanın içerisinde değildim. Arka koltuklara gelen o taşlar, perdeden dolayı içeri düşmüş. Yoksa o taşlar ön koltukta oturan arkadaşımıza ve şoföre çöz büyük bir zarar verirdi.

KASTEN DEĞİL KAZAYDI DİYORLAR
Bir gün bir bakıyoruz bir kamyon geliyor, o kadar araba içerisinden benim arabama çarpıyor. Ön kapı ve ön kaporta olduğu gibi uçup gidiyor. Biz çok büyük bir patlama meydana geldi diye düşündük. Şoför kaçtı, ama arkadaşlarımız gitti buldu getirdi. Gelir gelmez söylediği ilk söz “Bu kasten değildi, kazaydı”

3 BİN KİŞİNİN SALDIRISINA UĞRADIK
Yine birkaç gün önce Başkale’ye gittiğimizde bütün derin yapılar el ele verdi ve biz orada önce 300-500 kişinin sonra da 3 bin kişinin saldırısına uğradık. Biz her gittiğimiz yerde kaymakam ve belediye başkanını ziyaret ettik. Orada kaymakamı ziyaret ettiğimizde, neredeyse yağmur gibi taşlar attılar üzerimize. Bu tür saldırılar oluyor. Mahallelerde broşür dağıtan arkadaşlarımıza saldırılar oldu. Kadın Kollarında ki arkadaşlarımızın saçları, başörtüleri çekiştirildi. Bana da sık sık saldırılar oluyor.

YILMADIK, HER YERE GİTTİK
Ama biz hiçbir şekilde bu tür saldırılar nedeniyle şu mahalleye girmeyeceğiz, şu köye girmeyeceğiz diye bir şey söyleyemedik. Her yere girdik. Ve başımız dik alnımız açık olarak her yere gittik. Gittiğimiz yerde de insanların sevgisiyle karşılaştık. Bakın burada bir tezat var. Hem insanların sevgisinden bahsediyoruz, hem de saldırılardan bahsediyoruz. Bu organize saldırılardır. Başkale’de halk bizi kucakladı. Esnaflar büyük ilgi gösterdi. Bana ve milletvekili arkadaşlarımıza “Niye geldiniz? Neden geldiniz?” demediler. Bizi ilgiyle karşıladılar. Ancak bu ilgiyi gösteren arkadaşların bir süre sonra kepenk indirmek zoruna kaldıklarını, bu protestocu gruplara katıldıklarını gördük. Daha doğrusu katılmak zorunda olduklarını gördük.


BEYAZ GAZETE


0 yorum:

Yorum Gönder