Anne sütü besin alerjesinden koruyor

Alerjik tepkilerin birçok organ üzerinde etkili olduğunu belirten uzmanlar, anne sütünün besin alerjisini önlemede etkili olduğunu söyledi.

Alerjik tepkilerin birçok organ üzerinde etkili olduğunu belirten uzmanlar, anne sütünün besin alerjisini önlemede etkili olduğunu söyledi.

Besin alerjilerinin ilaçla engellenemeyeceğini kaydeden uzmanlar, “Alerjik tepkiler karın ağrısı, ishal ya da kusmaya neden olabilir. Alerjenler bağırsaklardan kan dolaşımına geçtiğinde bütün vücudu dolaşma olanağı bulur.

Bu yolculuğun akciğerlere kadar uzaması solunum güçlüğüne ve hatta ataklara yatkınlığı olanlarda astıma yol açabilir. Alerjenler etkilerini deride de göstererek, kurdeşen ya da dabaz gibi alerjik tepkiler doğurabilir. Bütün bunların olması için birkaç dakika ile bir saat arasında değişen bir sürenin geçmesi yeter” diye konuştu.

En çok tüketilen yiyeceklere karşı çocuklarda ve büyüklerde alerjiye daha sık rastlanabileceğini ifade eden uzmanlar, “Besin alerjileri hayatı tehdit edebilecek durumlara neden olabilir. Besinler, arı sokmaları ve ilaçlar gibi her alerjen anaflaksi tepkisini tetikleyebilir. Besin alerjisi gelişimini önleyebilmede en etkin yöntem bebeklerin ilk 6 ay mutlak anne sütü ile beslenmesi, katı gıdaların mümkün olduğu kadar geç dönemde verilmesidir.

Belirtiler birkaç hafta sürerse, alerji uzmanına başvurarak, gıdalarla yapılan alerji deri testleriyle, neye alerjiniz olduğunu öğrenebilirsiniz” diye konuştu.

0 yorum:

Yorum Gönder