AKP bereketsiz dedi, bardaktan boşanırcasına yağmur yağdı





11 Haziran 2011 Cumartesi - 00:40 AKP bereketsiz dedi, bardaktan boşanırcasına yağmur yağdıCHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara Tandoğan Meydanı'nda gerçekleştireceği miting öncesinde başlayan sağanak yağmur, partilileri mağdur etti. VİDEO İÇİN TIKLAYIN

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu‘nun Ankara Tandoğan Meydanı‘nda gerçekleştireceği miting öncesinde başlayan sağanak yağmur, partilileri mağdur etti. Yaklaşık bir saat süren yağışın ardından partililer, Sabahat Akkiraz‘ın seslendirdiği türkülere eşlik etti. Miting alanına gelen Kılıçdaroğlu, yağmurun ardından partililere seslendi. Hopa‘dan selam getirdiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, Hopa‘da eşkıya göremediklerini, hepsinin vatansever olduğunu savundu. Hopa‘da otobüsten düşerek yaralanan polis memurunu da ziyaret ettiğini belirten Kılıçdaroğlu, kimseyi ötekileştirmediklerini ileri sürdü.

Devlet mitingi yapmadıklarını iddia eden Kılıçdaroğlu, yağıştan dolayı şemsiye, yağmurluk dağıtamadıklarını, onların (AK Parti‘nin) devlet mitingi yaptıklarını savundu. Mitingin halkın mitingi olduğunu iddia eden Kılıçdaroğlu, "Ben Kayseri Belediyesi‘nde rüşvet toplayan birinin kendi el yazısıyla tuttuğu defteri Recep Bey‘e gönderdim. Rüşvet toplayanın imzası yok dedi. Aramızda çok sayıda genç var. Geleceğimiz olan, siyasete yeni ısınan, ülkenin sorunlarına sahip çıkan gençler size sözüm var. Biz gençlerimizi Mustafa Kemal‘in gençleri olarak yetiştireceğiz. Sen hiç meraklanma Recep bey. Sen yan gelip yat. Biz bu ülke savunulacak duruma gelirse 9 ay değil 9 yıl askerlik yaparız. 12 Haziran‘da ampulü söndüreceğiz. Ezberini, kimyasını bozdum ama ağzını ben bozmadım, o bozdu. Recep Bey‘in şifresini de çözdüm. Gençlerin ailelerine de sesleniyorum. Çocuklarınızın umutlarıyla oynayanlar için 12 Haziran‘da sandığa gidin ve geleceğiniz için oy verin." dedi.


"ANKARA‘NIN İÇİ BOŞALTILDI"

Her ülkenin başkentiyle ayrı bir gurur duyduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Bizim başkentimiz Mustafa Kemal ve arkadaşlarınca ilk Meclis‘in toplandığı kenttir. Biz başkentimizle ayrı bir gurur duyuyoruz. Şimdi Başkente bakın. Yüzlerce işyeri kapandı. Ankara‘nın içi boşaltıldı. Ankara‘yı eski görkemli günlerine getireceğiz, yoksulluktan, yolsuzluklardan arındıracağız. Onurlu bir başkent yapacağız. Emekliler ya sürünmeye razı olacak AKP‘ye oy verecek, ya da ‘Ben de alınterimin karşılığını almak istiyorum‘ diyecek ve CHP‘ye oy verecek. 9 milyon emekli, 12 Haziran‘da sandığa gidin. Ben de halkın iktidarının ilk dört ayında onlara milli gelirden pay vereceğim. Halkın iktidarında taşeron işçilik sona erecek. Tamamı kadrolu hale gelecek. Birileri ‘CHP iktidar olursa istikrar kaybolur, faizler yükselir, eski günlere döneriz‘ diyerek propaganda yapıyor. Biz çiftçilerin elektrik borcunu, faizlerini sileceğiz. Esnafa ve KOBİlere sıfır faizle kredi vereceğiz. Faiz neden yükselsin? Baskı ve sindirmeyle iktidarını korumaya çalışanlara bunun hesabını soracağız."

"GEL BİZİ TUTUKLA"

"AK Parti iktidarı halkı düşünse, parasız eğitim isteyen gençleri aylarca hapiste tutar mı? Recep beyin savcısına sesleniyorum. ‘Biz de parasız eğitim istiyoruz. Gel bizi de tutukla.‘" diyen Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü; "Recep beyin bir telefon dinleme alışkanlığı var. ‘Yarın yayınlanacak‘ diyor. Ertesi gün yandaş gazetelerde yayınlanıyor. Nereye kaçarsanız, kaçın. Bunun hesabını sizden soracağım. CHP emeklinin partisidir, çöpten kağıt toplayanların partisidir. Türk Hava Kurumu‘ndan işten atılanların partisidir. CHP herkesin partisidir. Cumhuriyet Halk Partisi varsa, herkes için var. Tüm CHPlilerden Cumartesi günleri sadece 10 dakikalarını ayırarak CHP için çalışmalarını istiyorum. Yeni CHP herkesin adresidir. Bunu çevremize anlatalım. Recep beye halkın sesinin dinleteceğiz, Bu ülkede yoksulluğu tarihe gömeceğiz. Hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Bu ülkede hiç kimse ama hiç kimse düşüncelerinden ötürü yargılanmayacak. Sabahın köründe polis evinizi basmayacak."

Kılıçdaroğlu, "Selam olsun tüm Türkiye‘ye, selam olsun yüreği insan sevgisiyle dolu sizlere" sözleriyle mitingini tamamladı

.

0 yorum:

Yorum Gönder