AK Parti Kazlıçeşme mitingi marka oldu

AK Parti Kazlıçeşme mitingi marka oldu

Büyük İstanbul mitingi öncesinden hazırlıkları aktaran İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu,’Kazlıçeşme mitingleri’ni marka haline getirdiklerini söyledi..Seçim sürecinde gözler cumartesi CHP’nin, pazar ise AK Parti’nin yapacağı büyük İstanbul mitinglerine çevrildi. AK Parti’nin 2002′den beri adeta gövde gösterisi yaptığı Kazlıçeşme’de şimdi CHP’de olacak. Haliyle medya ve halkta meydan kıyaslanması merakı da şimdiden oluşmuş durumda.

Görüştüğümüz AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu’ya göre, Kazlıçeşme mitingleri AK Parti’nin markası oldu ve 22 Temmuz seçimlerindeki devasa kalabalığı geçilecek.

CHP içinse Kazlıçeşme’nin ayrı bir önemi var. İlk defa bu alanda miting yapacak olan CHP’nin beklenen kalabalığı toplayıp toplamayacağı merak konusu. “İstanbul ve Türkiye’nin gördüğü en büyük mitingi yapmak için haftalardır çok yoğun bir çalışma içindeyiz.” İstanbul İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. Bahri Şahin’e göre bu miting 12 Haziran seçimlerine doğrudan etki edecek.

Haber 7, yakından takip edilecek mitingler öncesi AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu ve CHP İstanbul İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. Bahri Şahin’in görüşlerini aldı.

İlk söz iktidar partisinin İl Başkanı Aziz Babuşcu’nun…

KAZLIÇEŞME MİTİNGLERİ AK PARTİ MARKASI OLDU

Seçimin fotoğrafı Kazlıçeşme’den mi çekilecek…
Seçim kampanyalarımızda İstanbul mitingleri her zaman belirleyici olmuştur. Mitingin Kazlıçeşme’de yapılıyor olması bugüne kadar partilerin de pek cesaret edemedikleri bir meydan. Cesaret edenler de alanı daraltarak mitinglerini Kazlıçeşme’de yapmış oldular. Biz de tam aksine daha ne kadar genişletebiliriz diye çalışıyoruz. Bu seçimin önemine binaen, Türk demokrasisinin finali niteliğinde olduğunu göz önünde bulundurursak bizim için de Kazlıçeşme’de final mitingi olacaktır. İstanbulluları da teşkilatımızı da bu duyarlılıkla alana çağırıyoruz. Farklı bir anlamı var. Kazlıçeşme mitingleri AK Parti’nin markası oldu.

Peki orada oluşan tablonun seçmen üzerinde ciddi bir etkisi oluyor mu sizce? Özellikle kararsız seçmenler sandığa bir hafta kala Kazlıçeşme’yi görüp tercih belirler mi?
Mutlaka oluyor. Kararını netleştirmemiş insanlar üzerinde muhtemelen bir etkisi var. Sosyolojik olarak bunun incelemesini yapmadım ama sonuçta böyle kitlesel mitingler özellikle karar aşamasında olan seçmen üzerinde etkili olabilir. Bu miting teşkilatlarımız için daha önemli. Kampanya döneminde sahada koşturan, samimiyetiyle çaba sarf eden bütün teşkilatlarımız artık çalışmalarının finali olarak görüyor Kazlıçeşme mitingini.

Bir gün önce aynı yerde CHP mitingi olacak…
Evet. Medya her iki mitingi en ince detaylarına kadar inceleyip karşılaştıracaktır. Daha çok CHP’nin mitingi merak edilecektir. AK Parti’nin geçmişte verdiği fotoğraflar var zaten. CHP’nin ise Kazlıçeşme’deki ilk mitingi olacak.
AK Parti istanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu Ersin Çelik’in sorularını yanıtladı

“CHP TAŞIMA YAPACAK” DİYORLAR

Kalabalık mitinglerle ilgili bir takım iddialar ortaya atılır, “Bindirilmiş kıtalar” diye… Ak Parti için de söyleniyor.
Bakın biz bu süreçte İstanbul’daki hemen her ilçede miting yapmaya çalıştık. Burada yapılan mitingler Anadolu’daki bir il mitingine tekabül edecek kalabalıktaydı. Yan yana olan ilçelerde 2 saat arayla coşkulu kalabalıklar toplandı alanlara. Bizim bu anlamda mitinglere dışarıdan insan taşıma derdimiz olmadı. Diğer illerde de böyle, İstanbul’da da… Kazlıçeşme için belki CHP açısından böyle bir durum olabilir. Sakarya’dan, Bolu’dan İstanbul’a seçmen taşınması için hazırlıklar yapıldığı söylentileri var.

Rekor bekliyor musunuz?
En büyük mitingimiz 22 Temmuz seçimleri öncesinde olmuştu. Çok da konuşulmuştu. Şimdi 22 Temmuz’u egale edecek bir miting yapacağız. Özel bir gayret yok ama beklentimiz bu yönde.

 

kaynak:www.efsaneblog.com

Gelen Aramalar:ak parti kazlıçeşme mitingi (5)akp kazlıçeşme mitingi (3)ak parti istanbul mitingi ne zaman (1)ak partinin en kalabalık mitingi (1)akp mitingleri kazlıçeşme (1)

0 yorum:

Yorum Gönder