AK Parti izmir Mitingi 04 Haziran 2011

AK Parti İzmir’de açık ara önde çıkacak!

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 12 Haziran 2011 Genel Seçimlerine yönelik çalışmalarına Adana‘nın ardından İzmir‘de devam etti. İzmirliler, Başbakan Erdoğan‘ı büyük bir coşkuyla karşıladılar.

İzmir Gündoğdu Meydanı’ndaki mitinge eşi Emine Erdoğan ile birlikte gelerek parti otobüsünden ve miting platformundan vatandaşları selamlayan Başbakan Erdoğan, parti otobüsünden inerek kürsüye doğru ilerlerken endisine hediye edilen Ege Bölgesi’ne özgü poşuyu boynuna takarak konuşmasını yaptı.

İzmir’in ilçelerini sayarak ve buraları selamlayarak konuşmasına başlayan Erdoğan, Ege’nin, Akdeniz’in bütün şehirlerinin güzel olduğunu ancak İzmir’in ayrı bir güzel olduğunu belirtti.
AK Parti izmir Mitingi 04 Haziran 2011
Başbakan Erdoğan, Beyrut’un, İskenderiye’nin, Malaga’nın, Barcelona’nın, Marsilya’nın, Palermo’nun, Cezayir’in, Selanik’in de güzel olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

”Ama İzmir başkadır bir başka güzeldir. İzmir Akdeniz’in, Ege’nin incisidir. İzmir tarihiyle insanıyla güneşiyle yiğitliği, kahramanlığıyla Akdeniz’in de Türkiye’nin de medarı iftiharı. İzmir bereketli topraklarının sanayisinin ticaretinin ötesinde Asya’dan Akdeniz’e gururla bakan efeler diyarıdır.

Efe’dir İzmir. Gazi Umurbey’lerin, Çakabey’lerin şehri olduğu kadar Kurtuluş Savaşımızın ilk kurşununu atan Hasan Tahsin’in şehridir. İzmir acıyı da yaşamış, sevinci de yaşamış hoşgörü şehridir. İşte bu güzel şehir, bu yiğit şehrin bu efeler şehrinin tüm sakinlerini yürekten kutluyorum. Sizleri gönülden selamlıyorum. İzmirlilerle bizim aramıza hiç kimse giremez. Bizi İzmir’e hizmet etmekten hiç kimse alıkoyamaz. Bu dünya şehrine, bu Akdeniz şehrine, Ege’nin incisine, Türkiye’nin göz bebeğine hizmet etmekten bizi kimse uzaklaştıramaz.”

İzmir’de kampanyanın yetmişinci mitingini düzenlediklerini, Bayburt’tan yola çıktıklarını, batıda Edirne’ye, doğuda Van’a, kuzeyde Trabzon’a, güneyde Antalya’ya uğradıklarını, her şehirde milletle kucaklaştıklarını, her şehirde kardeşliğe vurgu yaptıklarını, hepsinde ”demokrasi” dediklerini, ”özgürlük” dediklerini vurgulayan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

”Büyük Türkiye dedik. Gittiğimiz her şehirde gönül diliyle konuştuk. Samimiyetin diliyle konuştuk. Hasbiliğin diliyle konuştuk. Çünkü biz Hazreti Mevlana’nın öğüdüne kulak veriyoruz. Biz olduğumuz gibi görünüyoruz, göründüğümüz gibi oluyoruz. Bizim yaptıklarımız neyse milletimiz de odur. Bizim kalbimizde ne varsa dilimizde de o var. Dilimizde ne varsa gönlümüzde de o var. 81 vilayete 81 ayrı dil kullanmıyoruz. Doğuya, batıya, kuzeye, güneye farklı kelimeler kullanmıyoruz.

Sahillere ayrı, büyükşehirlere ayrı, ilçelere, köylere ayrı bir üslup kullanmıyoruz. Biz ön yargılarla hareket etmiyoruz. Biz bize oy vermeyenlere ‘bidon kafalı, göbeğini kaşıyan adam, yüzde 60′ı aptal, beyinsiz’ gibi demokrasi dışı, nezaket dışı ifadeler kullanmıyoruz. Küslük, dargınlık gibi kavramlara asla pirim vermiyoruz. Biz belli kesimleri korkutarak ardından da bu korkuları istismar ederek, siyaset yapmıyoruz, siyaset üretmiyoruz. Hassasiyetleri kaşıyarak, korkuları abartarak, endişeyi çoğaltarak değil saygıyla, güvenle, hoşgörüyle hareket ediyor, hizmet siyaseti yapıyoruz.”

İzmir’e ”hakaretle değil” okullar, hastaneler, adalet sarayları, barajlar, çevreyolları ve yatırımlarla geldiklerini söyleyen Erdoğan, İzmirlilerin demokrasi yolunda çok badireler atlattığını, çok partili dönemin seçimlerle gelen ilk başbakanı, ”Ege’nin bir efesi olan Adnan Menderes” ve arkadaşlarının idam edildiğini, buna CHP’lilerin alkış tuttuğunu söyledi.

12 Mart’ta, 12 Eylül’de, 28 Şubat’ta demokrasiye, milli iradeye müdahale edildiğini, tüm bu süreçlerde Türkiye’de sanal düşmanlar, sanal korkular, düşman ülkeler icat edildiğini, inançların, değerlerin, belli grupların düşman gibi, tehdit gibi görüldüğünü kaydeden Erdoğan, ”Sevgili İzmirliler 27 Mayıs’ı, Adnan Menderes’in ve iki arkadaşının idam edildiği o günü kimler bayram ilan etti? Maalesef CHP, 27 Mayıs’ı bayram ilan etti düşünebiliyor musunuz? Bu ülkede, bu ülkeye hizmet veren çok partili döneme giren ve bu hizmeti veren halkın iradesiyle iktidar olan bir Menderes ve arkadaşlarının idam edildiği günü bayram ilan eden zihniyet CHP. Kardeşler, İzmir demokrasinin beşiği İzmir, Menderes’i elleri üzerinde tutan şehir ve o günden bugüne İzmir inanıyorum ki, yine bu demokrasi mücadelesi veren, hak ve özgürlüklerde milletine efendi olmaya değil, milletinin hizmetkarı olmaya gelen Adalet ve Kalkınma Partisinin yanında olacaktır.

Bugünkü yüz binlerce ilgi İzmir’de bunu gösteriyor. İzmir bugün yeni bir kararın eşiğindedir, ben buna inanıyorum. Sekiz gün var. Sekiz gün kapı kapı, köy köy dolaşmaya var mıyız? Telefonlarımızı kulağımızdan hiç ayırmayacağız değil mi? Tüm dost, ahbap her yeri arayacağız değil mi? İnşallah sandıklardan İzmir’de inanıyorum ki AK Parti açık ara önde çıkacak. Ben buna inanıyorum.”

3 Kasım’da yeni bir süreç başlattıklarını, milli iradenin güç kazanması, demokrasinin yüksek standartlara kavuşmasının bu süreçle mümkün olduğunu, özgürlüklerin genişletilmesi için yoğun gayret sarfettiklerini, hiçbir zaman ”Ben” demediklerini, ”Biz” dediklerini ifade eden Erdoğan, hiçbir zaman belli bir kitleyi, bir zümreyi düşünmediklerini, ”74 milyon hep beraberiz” dediklerini anlattı.

Başbakan Erdoğan. İzmir Mitingi – 1

Başbakan Erdoğan. İzmir Mitingi – 2

Başbakan Erdoğan. İzmir Mitingi – 3

Başbakan Erdoğan. İzmir Mitingi – 4

Başbakan Erdoğan. İzmir Mitingi – 5

Başbakan Erdoğan. İzmir Mitingi – 6. [Son]

Gelen Aramalar:4 haziran akp izmirmitingi (1)5 haziran akp izmir mitingi (1)ak parti izmir mitingi ege tv (1)

0 yorum:

Yorum Gönder