AK Parti'nin başarısının sırrı ne?





14 Haziran 2011 Salı - 10:40 - Beyaz Gazete Özel AK Parti'nin başarısının sırrı ne?Türkiye milletvekili seçimleri için sandık başına gitti, halk tercihini yine AK Parti'den yana kullandı. AK Parti yüzde 49.9 oy alarak tek başına iktidar olmayı sürdürecek. Peki AK Parti'nin başarısının sırrı ne? Halk neden AK Parti'ye oy veriyor? VİDEO İÇİN TIKLAYIN

Habertürk ekranlarında yayınlanan Ece Üner'in sunduğu Akşam Raporu programının dünkü bölümünde AK Parti'nin başarısı ele alındı.

Programa konuk olan GENAR Genel Müdürü Mustafa Şen, kamuoyunun AK Parti'ye o vermesinin nedeninin, AK Parti'nin icraatları, vaatleri, dış politikadaki, sağlık alanında yaptığı başarılar olduğunu söyledi. Şen, "CHP'nin odaklandığı sosyal yardımlar meselesi ve bütün bunlar kadar tabiki sayın babaşkanın liderlik karizması. Ona bakarak oy veriyor seçmenlerimiz" diye konuştu.

SONAR Genel Müdür Hakan Bayrakçı ise, AK Parti'nin rekorunun oy rekoru olmadığını belirterek , "Oy rekoru hala Demokrat Parti'de, 1950-1960 arası. İkinci büyük rekor da 1965 seçimlerinde Süleyman Demirel" dedi.

Üçüncü kez yüzde 50 oy ile gelmenin, demokrasi tarihinde bir rekor olduğunu ifade eden Bayrakçı, "Birincisi lider faktörü, siyasi görüşünü beğenelim, beğenmeyelim. Ben Sözcü'de yazı yazıyorum, muhalif bir adamım ama objektik baktığım zaman ve mukayese ettiğim zaman, kendisine has bir havası var, bir karizması var. Bir kere toplum bunu teslim ediyor. Yani halk çocuğu falan artık prim yapmıyor. Karizma olacak" şeklinde konuştu.

İkincisi fakötürün de hizmet olduğuna işaret eden Bayrakçı, "Hizmet çok önemli. 50'li yıllardan beri hizmet vaadeden ya da hizmet yapan, hele bir dönem seçilip hizmet yapan, sonra tekrar o hizmeti sürdüreceğini söyleyen partiler hep öteki seçimleri de almışlar" diye konuştu.

BEYAZ GAZETE


0 yorum:

Yorum Gönder