46. Diyabet Yaz Kampı Kuşadası’nda Başladı

Türk Diyabet Cemiyeti’nin 46 yıldır düzenlediği “ Geleneksel Diyabet Yaz Kampı “ Kuşadası’nda başladı.

Kuşadası Kuştur Tatil Köyü’nde gerçekleştirilen ve 27 Haziran tarihine kadar sürecek olan yaz kampına çeşitli illerden 50 diyabet hastası katılıyor.

Türk Diyabet Cemiyeti Başkanı Prof.Dr.Nazif Bağrıaçık, yaz kampının diyabet alanında bir ilk olduğunu ve 46 yıldır başarı ile sürdürüldüğünü belirterek, örnek bu kamp ile gurur duyduklarını söyledi. Bu kamptaki amacın daha çok eğitim almamış ve diyabet konusunda bilgisi olmayan diyabet hastalarını bilgilendirmek ve eğitmek oldjuğunu kaydeden Prof. Dr. Nazif Bağrıaçik, diyabet tedavisinin herşeyden önce bilgi gerektiren bir hastalık olduğunu ve tedavi şekli gerektirdiğini vurgulayarak, “ Hastaya ilaç verenbilirsiniz ama hasta ilacı kullanmak yanında eğer diyetini, egzersizini, diyabet ile ilgili yapılması gerekenleri bilmiyor ise bir takım sorunlarla karşılaşabiliyor. Bu nedenle hastaları kampta bir eğitimden geçiriyoruz. Kan ölçme ve doğru dozda insülin kullanma gibi ve ek sorunlarla karşılaşmamak için çözümler uyguluyoruz. Kamp alanında diyetisyenler hastalara özel diyet uyguluyor “ dedi.

Türk Diyabet Cemiyeti Başkanı Prof.Dr.Nazif Bağrıaçık diyabetli hastaların, özellikle çocukların bu yaz kampından faydalanmaları gerektiğini, kampta profesyonel bir ekip ile birlikte hastalara diyabetle ile ilgili eğitim verdiklerini bunun yanı sıra diyabet mutfak, spor ve çeşitli faaliyetlerde bulunduklarını söyledi., Prof. Dr. Nazif Bagrıçık, “46 yıldır sürdürdüğümüz yaz kampımızdaki temel amaç diyabet hastalarını tatil havasında bilgilendirmek ve eğitmektir. Kuşadası’nda yapmamız sebebi ise en başta Kuşadası’nın ikliminin elverişli olmasıdır. Kaldığımız tatil köyünün gerek yeşil alanları, havuzunun uygun olması ve özellikler mutfağının diyabet hastalarına uygun bir şekilde hazırlanması nedeni ile Kuşadası’nı tercih ediyoruz” diye konuştu.

Bu arada, mampa katılan hastalar ise Diyabet Yaz Kamp’ının eğlenceli ve zevkli olmasının yanı sıra sosyal bir ortamda tatil yaparak hastalıklarını tanıdıklarını, diyabet ile ilgili bilmediklerini, diyabet ile beraber yaşamayı, spor yapmayı alışkanlık haline getirdiklerini kaydettiler.

0 yorum:

Yorum Gönder