12 Haziran genel seçimleri kapsamında parti liderleri sandık başına gitti





İlgili Haberler:  AK Parti birinci çıktı
  Başbakan Erdoğan kendi sandığında kazandı
  Seçim Heyecanı Başladı
  12 Haziran 2011 Türkiye Genel Seçimleri sonuçlanıyor
  MHP barajı geçti
  AK Parti ve CHP'nin ardından MHP'de Meclis'te
  Seçim Heyecanı Başladı
  Şırnak 2011 seçim sonuçları - Türkiye Genel Seçimleri
  Seçim Heyecanı Başladı
  Tekirdağ 2011 seçim sonuçları - Türkiye Genel Seçimleri
  Sahte oycular işbaşında
  Diyarbakır'da 69 kişi göz altına alındı
  Seçim Heyecanı Başladı
  Yozgat 2011 seçim sonuçları - Türkiye Genel Seçimleri
12 Haziran 2011 Pazar - 15:29 12 Haziran genel seçimleri kapsamında parti liderleri sandık başına gittiAK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan eşi Emine Erdoğan ile birlikte İstanbul Üsküdar'daki Burhaniye İlköğretim Okulu'nda oyunu kullanırken, CHP lideri Kılıçdaroğlu Çukurambar'daki Arjantin İlköğretim Okulu'nda, MHP Lİderi Devlet Bahçeli ise Ankara Anıttepe İlköğretim Okulu'nda oyunu kullandı. Foto galeri için tıklayın

Seçim 2011 (Son Detaylar)

"Şimdi milletimiz konuşuyor"

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan oyunu İstanbul'da kullandı.

Üsküdar Altunizade'deki konutunda geceyi geçiren Başbakan Erdoğan, oyunu kullanmak için eşi Emine Erdoğan ve kızı Sümeyye Erdoğan ile birlikte saat 11.50 sıralarında Burhaniye İlköğretim Okulu'na geldi.

Erdoğan, okulun birinci katındaki 2-C sınıfında 2182 numaralı sandıkta oyunu kullandı. Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ile kızı Sümeyye Erdoğan da aynı sandıkta oy verdi.

Başbakan Erdoğan, oyunu kullandıktan sonra basın mensuplarına şu açıklamalarda bulundu:

"Dün akşam itibari ile 18.00'de bitirdik bu süreci. Meydanlarda biz konuştuk, şimdi de milletimiz konuşuyor. Milletimiz bu gün milli iradesini ortaya koymak suretiyle, önümüzdeki 4 yıl bu ülkeyi kimin yöneteceğinin kararını vermiş olacak. Tabi bu bizler için saygı duyulması gereken bir karar olacak."

"Aldığım haberlere göre gayet güzel ve sağlıklı devam eden bir oylama süreci devam etmekte. Milletime hayırlara vesile olmasını diliyor, sizlerinde bu sürece verdiği desteğe teşekkür ediyorum. Bugün sandıklarda görev yapan tüm arkadaşlarıma başarılar diliyorum" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın oyunu kullandığı 2182 numaralı sandık, toplam 293 seçmeni kapsıyor.

***

"Demokrasi şöleni var"
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eşi Selvi Kılıçdaroğlu ve oğlu Kerem Kılıçdaroğlu, oyunu Çukurambar'daki Arjantin İlköğretim Okulu'nda kullandı.

Kılıçdaroğlu, eşi Sevim ve oğlu Kerem ile 4201 nolu sandığın bulunduğu sınıfa geldi. Önce Kılıçdaroğlu, ardından eşi ve oğlu kabinlerin arkasına geçerek oyunu kullandı.

Kılıçdaroğlu, okul çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

“Uzun bir maratonun sonuna geldik. Bugün halkın karar günü. Halkın kararına saygı duyacağız. Güzel bir hava var. Demokrasi şöleni var. Umuyorum, demokrasi ve özgürlüğü bu ülkeye getirmek için çabalarımız yerini bulur.”

Aynı okula oy kullanmaya gelen vatandaşlar da Kılıçdaroğlu'na alkışlarla destek vererek, “Başbakan Kılıçdaroğlu” şeklinde tezahüratta bulundular. Kılıçdaroğlu, daha sonra ailesiyle birlikte okuldan ayrıldı.

***
"Artık söz milletindir"
Anıttepe İlköğretim Okuluna gelen MHP Genel Başkanı Bahçeli, oyunu 4460 No'lu sandıkta kullandıktan sonra görevlilerle tokalaştı ve okuldan ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir soru üzerine genel seçimleri değerlendiren Bahçeli, 24. dönem milletvekilli genel seçimlerinin ''büyük Türk milletine, bütün siyasi partilere ve onların değerli adaylarına hayırlı uğurlu olmasını Cenabı Allah'tan niyaz ettiğini'' söyledi.

Bütün siyasi partilerin seçim faaliyet döneminde elden gelen bütün gayreti gösterdiğini belirten Bahçeli, ''Düşüncelerimizi halkımıza ulaştırmanın çabası içinde olmuştur. Artık karar milletimizindir, bugün akşam inşallah hayırlı sonuçlar milletimiz için oluşur'' dedi.

Oy pusulasının çok büyük olduğuna ilişkin eleştiriler olduğunu ifade eden bir gazetecinin sorusu üzerine Bahçeli, ''Biz oyumuzu kolay kullandık'' diye konuştu.

İlk kez şeffaf sandıkların kullanılmasıyla ilgili olarak da Bahçeli, ''Daha iyi oldu'' değerlendirmesinde bulundu.

Vatandaşlar Bahçeli'ye yoğun ilgi gösterirken, okul çevresinde özel harekat polislerinin geniş güvenlik önemi aldığı gözlendi.



0 yorum:

Yorum Gönder