Uçan Mobese Robotlar Geliyor

Uçan Mobese Robotlar Geliyor - Aeryon Scout

Teknoloji hızla gelişiyor bunun yanında Mobese kamera yayınlama sistemleri hızla gelişiyor Mobese kameraların ülkemize gelmesinden kısa bir süre sonra yeni sistem Uçan Mobese Robotlarda hizmete girerse hiç şaşırmayın derim. Gerçek adı Aeryon Scout olan uçan Mobese Kamera Sistemi ülkemize ne zaman gelir belirsiz fakat suç ve suçlu ile mücadelede güvenlik konusunda ne kadar faydalı olur yorumunu siz değerli ziyaretçilerimize bırakıyoruz.

Yazımızı fazla uzatmadan hemen Uçan Mobese Robotları “Aeryon Scout“ hakkında sizlere bilgi verelim.

Her yere yayılan güvenlik kameralarıyla Büyük Birader’in hayata giderek daha fazla nüfuz ettiğini düşünenlerin,başlarının üzerinde uçacak korkutucu robotlara hazırlıklı olmasında fayda var.

Aeryon Scout adı verilen uçan robotlar,suçluları takip ve toplumun izlenmesi anlamında dünyanın en gelişmiş istihbarat sistemiyle donatıldı ve kullanım açısından çok pratik olması nedeniyle ileride güvenlik kameralarının yerini alması bekleniyor.

Kullanıcı,robotun dokunmatik ekrana sahip kumandası üzerinden Google Maps aracılığıyla bir nokta belirliyor ve robot saatte 48 kilometre hızla söz konusu buraya uçuyor.Robot daha sonra gerçek zamanlı olarak iPhone aktarılabilen yüksek kalitede video çekimini gerçekleştiriyor.

Yerden 152 metre yükseğe çıkabilen ve 300 metre mesafeden zum yapabilen robot,bu sayede farkedilmeden rahatça casusluk yapabiliyor.Dört pervanesi robotun uçarken sessiz olmasını sağlayacak özelliği sahip.

Elde ettiği görüntüler ister bir bilgisayar isterse iPhone olsun herhangi bir elektronik cihaza aktarabiliyor.Scout ve dizüstü bilgisayar benzeri kontrol paneli,bir çantaya sığabiliyor ve bu da rahatça açılabilmesini ve gizlenerek taşınabilmesini sağlıyor.

En önemli özelliklerinden biri,kameranın kendini ayarlaması.Yani robot belli bir hızda uçtuğu sırada bile kamera hedefe kilitlenebiliyor.

Kanada merkezli Aeryon şirketinin 50 bin dolarlık robotun ABD’ye girişi için girişimler başlattığı,istihbarat kurumlarının da robotla yakından ilgilendiği belirtiliyor.

Uçan Mobese Robotlar – Aeryon Scout Video

Uçan Mobese Robotlar – Aeryon Scout Video

Resmi Sitesi: http://www.aeryon.com/


0 yorum:

Yorum Gönder