Farklı Ülkücülük Sitesinin Verdiği Zaman Bugün Saat 10da Bitiyor – Ne yayınlayacaklar?

type="html">


Bahçeli’ye ‘istifa’ tehdidinde süre bitiyor, MHP Lideri Bahçeli’ye ‘istifa’ tehdidinde süre bitiyor, Farklı Ülkücülük sitesinin verdiği zaman bugün 10'da bitiyor ~ Ne yayınlayacaklar?, Farklı Ülkücülük ‘Pislik3' ve ‘Pislik4' kaseti yayınlandı hakkındaki bilgiler.

MHP lideri Devlet Bahçeli’yi açık açık mektupla tehdit eden ‘Farklı Ülkücülük sitesi’nin istifa için verdiği sürenin dolmasına 24 saatten az bir süre kaldı. MHP Genel Başkanı istifa etmeyecek. Ama parti genel merkezinde gerilim yüksek. Herkes sitenin bir sonraki hamlesini, yeni kasetin ne olduğunu beklerken, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da internet sitesiyle ilgili soruşturma başlattı.

(DHA) — MHP’de kaset skandallarıyla başlayan süreçte gerilim en yüksek noktasında. Çünkü kasetleri yayınlayan, “Farklı Ülkücülük sitesi” son hamlesini MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye yönelik açık tehdit ifadeleri içeren mektupla yaptı:”Sadece A takımınızın dörtlü yapılan toplantısındaki konuşmalarını yayınlasak, yer yerinden oynar. Asıl o zaman kaset neymiş görürsünüz. bizi bunlara mecbur etmeyin.18 Mayıs 2011 saat 10.00'a kadar, Sayın Bahçeli derhal genel başkanlıktan ve milletvekilliği adaylığından istifa edin. Seçimlerden sonra vakit geçirmeden kurultay toplansın, ülkücüler kendilerine yarışan liderini ve yönetim kadrosunu seçsin.”Mektupta Genel Başkan Bahçeli, 18 Mayıs saat 10.00'a kadar istifaya davet edildi. Ve eğer o istifa kararı gelmezse ‘Farklı Ülkücülük sitesi’ elinde başka kasetler olduğunu öne sürdü, hatta “Sadece A takımınızın kendi arasında yaptığı konuşmaları yayınlasak yer yerinden oynar” denildi.Şimdi o mektupta belirtilen sürenin dolmasına 24 saatten az bir süre var. MHP Genel Başkanı seçim takvimine göre, normal programını sürdürüyor. O gün belirtilen saatte, ilçe ilçe gezmek üzere Kastamonu’ya yola çıkması bekleniyor. Yani programını değiştirmedi.Genel Merkez’de ise gerginlik hakim. En üst düzey yöneticiler dahil herkes sitenin bir sonraki adımını merak ediyor.

Bahçeli’nin o saate kadar istifa etmeyeceğine kesin gözüyle bakan yöneticiler yayınlanacak kasetin içeriğini de kendi aralarındaki ikili görüşmelerde tartışıyor.Ve gerilimi artıran bir başka unsur, Bahçeli’nin bir televizyon programında verdiği bilgi, genel merkez etrafından dolaşan gizemli siyah araba. MHP kasetlerin ardından bu olayın araştırılması için de savcılığa başvurdu. Arabanın plakası ve fotoğraflarının da savcılığa verildiği belirtildi.Soruşturma başlatıldıBu arada, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) hakkında bir takım iddialarda ve yayınlarda bulunan bir internet sitesi hakkında soruşturma başlattı.MHP’nin avukatları, “farklıülkücülük.com” adlı internet sitesinde yer alan yayınlar üzerine, Ankara umhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.Suç duyurusu üzerine harekete geçen Başsavcılık, söz konusu internet sitesindeki yayınlarla ilgili soruşturma başlattı.Bilişim Suçları Bürosunca yürütülecek soruşturma, “Şantaj” ve “Şartlı tehdit” hükümleri kapsamında gerçekleştirilecek.Özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliğince, internette yer alan ve MHP’li dört eski yöneticiye ait olduğu öne sürülen görüntülere ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında, söz konusu eski yöneticilerin ifadelerine başvurulacağı öğrenildi.Öte yandan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, MHP Genel Başkanlığı çevresinde bulunduğu iddia edilen siyah bir araçla ilgili inceleme başlattı.

Basında yer alan haberler üzerine harekete geçen Başsavcılık, iddiaya konu aracın, MHP Genel Başkanlığı çevresinde bulunup bulunmadığını, böyle bir araç var ise ne amaçla o bölgede bulunduğunu araştıracak.Deliller Başsavcılık’taÖte yandan, MHP’nin avukatları kaset skandalıyla ilgili delillerini Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na teslim etti.MHP’de eski genel başkan yardımcıları Recai Yıldırım, Metin Çobanoğlu ve Bülent Didinmez ile eski İstanbul İl Başkanı İhsan Barutçu’nun internete düşen görüntüleri ile ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor.İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın konuyla ilgili olarak belge ve bilgi istediği MHP Genel Merkezi, ellerindeki delil niteliğindeki belgeleri savcılığa sundu.MHP’nin avukatları, belgeleri Ankara Cumhuriyet Savcılığı’na teslim etti.Sunulan belgeler arasında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin açıkladığı MHP önündeki aracın fotoğrafı da yer alıyor.

Avukatlar, Bahçeli’nin ismini açıkladığı İbrahim Faruk Bayındır’ın kredi kartının fotoğrafını da diğer belgelerle birlikte savcılığa teslim etti.Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın sunulan belgeleri önümüzdeki günlerde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na da göndermesi bekleniyor.


0 yorum:

Yorum Gönder